Ana Sayfa Başkandan Mesajlar Ekrem İmamoğlu’ndan skandal soruşturmayla ilgili flaş açıklama

Ekrem İmamoğlu’ndan skandal soruşturmayla ilgili flaş açıklama

Ekrem İmamoğlu’ndan skandal soruşturmayla ilgili flaş açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bunlar milli bir spor geliştirdi: Ekrem İmamoğlu ile mücadele etmek. Tek dertleri bu.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde ‘Ellerin arkada yürüdün’ soruşturması başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mahir Çataklı, soruşturmanın gerekçesinin “HDP’li belediye başkanlarını ziyaret etmek, Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yapmak” olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin gündemine oturan ‘ilginç’ soruşturmalara ilişkin konuşan İmamoğlu, yürüyüşünün Fatih Sultan Mehmet’e saygısızlık olarak algılanmasının oldukça yaratıcı olduğunu belirtti.

İmamoğlu, “Benim Allah akıl versin dualarım yetmedi bu insanlara. Şimdi İstanbul’da insanlar çıksa ve elleri arkada yürüse herkese soruşturma mı açılacak? Bunlar milli bir spor geliştirdi tek derdi Ekrem İmamoğlu ile mücadele etmek.” dedi.

HDP ZİYARETİ

Soruşturmanın bir diğer gerekçesi olan HDP’li Belediye Başkanı’nı ziyaret etmesine de ilişkin konuşan İmamoğlu, “Ben planlanmış bir Güneydoğu gezisinde Batmandaki düğüne gittiğim bir gezide o dönem Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre seçilmiş bir belediye başkanını ziyaret ettim. Ben milletin iradesine karşı duran her hususa ilgili açıklama yaptım açıklama yapmaya devam edeceğim. Ben oraya gittiğimde belediye başkanına eşimle birlikte Mustafa Kemal Atatürk portresi hediye ediyorum, “Bunu en güzel duvarınıza asın” diyorum o da “Siz seçin en güzel duvarı asalım” diyor. Bundan böyle bir anlam çıkarmak acizliktir.” ifadelerini kullandı.