İstanbul’daki tarihi Bulgur Palas artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin; Bina, kültürel amaçlı kullanılacak. 

İstanbul’daki tarihi Bulgur Palas artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin; Bina, kültürel amaçlı kullanılacak. 
İBB, Fatih Cerrahpaşa’daki  tarihi Bulgur Palas binasını satın aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından, İBB’nin İstanbul’un 7. tepesinde bulunan tarihi Bulgur Palas’ı satın aldığını duyurdu.
İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda:
“İstanbul’un yedinci tepesi artık İstanbulluların. Tarihi yarımadanın 7. tepesinde yer alan, yıllardır kaderine terk edilmiş Bulgur Palas’ı İBB olarak satın aldık. Şimdi bu tarihi yapıyı tüm İstanbulluların kullanacağı bir kültür mekanına dönüştüreceğiz. Şehrimize hayırlı olsun.” şeklinde yazdı.
Bulgur Palas, 2. Meşrutiyetin ilanından sonra 1908 yılında Bolu Milletvekili seçilen Mehmet Habib tarafından 1912’de İtalyan mimar Giulio Mongeri’ye yaptırıldı.
Mehmet Habip’in bankalara olan borçlarından dolayı Bulgur Palas’ın mülkiyeti 1926’da Osmanlı Bankası’na geçti. Bir dönem Osmanlı Bankası’nın arşiv binası olarak kullanılan tarihi bina daha sonra Garanti Bankası’na devredildi.
Bir dönem Osmanlı Bankası’nın arşiv binası olarak kullanılan tarihi bina  Osmanlı Bankası’nın 2001’de o dönemki adıyla Garanti Bankası’na katılmasıyla Garanti Bankası mülkiyetine geçti. Banka, bir süre binayı arşiv deposu olarak kullandı ancak daha sonra yeniden boşaltılan bina,  terk edildi.