Ana Sayfa İlçeler İzmir/Torbalı Belediyesi CHP’nin Torbalı’da belediye başkan adayı olarak göstereceği isim belli oldu.

CHP’nin Torbalı’da belediye başkan adayı olarak göstereceği isim belli oldu.

CHP’nin Torbalı’da belediye başkan adayı olarak göstereceği isim belli oldu.

İzmir Torbalı’da merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur’dan boşalan koltuk için gerçekleştirilecek seçim öncesinde CHP’nin adayı netleşti.

Torbalı’da 27 Nisan (yarın) tarihinde gerçekleştirilecek Başkan Vekilliği seçimi öncesi CHP’li meclis üyeleri ve bölge milletvekilleri İzmir Büyükşehir Belediye Bşakanı Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in başkanlığında ile bir araya geldi. Toplantıda meclis üyeleri ile tek tek görüşüldü. Toplantıda Mithat Tekin‘in adaylığının netleştiği aktarıldı.

Egedensonsöz’de yer alan habere göre, Torbalı’da, merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur’dan boşalan koltuk için gerçekleştirilecek olan Başkan Vekilliği seçimine sayılı saatler kala Cumhuriyet Halk Partisi’nde kritik bir zirve gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan zirveye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile milletvekilleri Tacettin Bayır, Tunç Soyer, Deniz Yücel, Bedri Serter, Murat Bakan, Özcan Purçu, Ednan Aslan, Sevda Erdan Kılıç, Kamil Okyay Sındır katıldı. Toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Bşakanvekili Mustafa Özuslu ile Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da yer aldı.

Meclis üyeleri ile yapılan birebir görüşmelerde üyelerin kimi destekleyip desteklemeyecekleri sorulduğu kaydedildi.

Toplantı sonucunda Mithat Tekin’in adaylığının netleştiği aktarıldı. Yarın yapılacak seçimin hemen öncesinde son bir toplantı yapılacağı ve başkan adayının duyurularak meclis salonuna geçileceği aktarıldı.

6 İSİM TALİP OLMUŞTU

Başkan Uygur’un vefatının ardından yerine geçecek isim konusunda CHP 18 meclis üyesi arasında belirlenecek isim konusu gündemi meşgul etmişti.

Yıldız Sivrikaya, Mithat Tekin, Yıldırım Baytekin, Prof. Dr. Özkan Yıldız, İlker Yıldız ve Mehmet Baykara, belediye başkanlığına talip olduklarını açıklamış ve toplantı üstüne toplantı yapılmıştı.