Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmamoğlu: Göreve geldiğimden beri benden gizliyorlar!

İmamoğlu: Göreve geldiğimden beri benden gizliyorlar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinden beri iktidarla ilişkilerinin normalleşmesi için birçok adım attığını ancak değişen bir şey olmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk’ten Nihal Bengisu Karaca’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Benim anladığım İstanbul’u kaybetmekle ilgili bir travması var muhataplarımızın.

Biz çok kez farklı şekillerde insani adım attık. İlk görev aldığımda defalarca davet etmeme rağmen belediye başkanından önce gelmeme refleksi gösterdiler. 39 ilçenin 25’inden bahsediyorum. Bir süre sonra baktılar olmuyor geldiler. Sonra yine aynı reflekse geri döndüler.

Ben, Mehmet Akif Ersoy’u anma törenine gidiyorum mesela. Akif’in mezarının başındayız, dua ediyoruz. Tören yapılıyor, bitiyor. Ben törenin bittiğini zannediyorum daha doğrusu. Sosyal medyaya bakarken birden önüme Vali Bey’in canlı yayını düşüyor. Turizm Bakanı Vali Bey’le beraber, Mehmet Akif Ersoy’la ilgili İstiklal Caddesi’nde tören yapıyor. Neyin töreni? Akif’in öldüğü apartmanın en üst katında müze açılışı. Bunu benden gizliyorlar. Böyle yüz tane örnek dizerim.

Hatta bir bakana dedim ki, “Beni davet edersek gelir diye davet etmiyorsanız bilin ki gelirim. Benden kaçamazsınız. Ama tavrınız buysa bilin ki yanlış yapıyorsunuz.”

Devletin bakanlıklarının yaptığı açılışlar oldu, tünel açılışı, metro temeli. Bakanlıkların İstanbul’da yaptığı işler var.

Nihal Hanım, tek birine davet edilmedim. Ama ben her seferinde hepsini davet ettim hala ediyorum. Benim davet ettiğim hiçbir işe de, mülki amir dahil hiçbiri gelmiyor. Bu acı bir şey.

Yani umarım bir noktada rahatlarlar. Bir rehabilitasyona ihtiyaçları var. Bu belediyeler şahsi mülk değil. Ekrem İmamoğlu olarak benim en az tercih ettiğim şey şu makam koltuğuna oturmak.

Sizin gibi şu misafir koltuğunda oturmayı tercih ediyorum.”

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve adaylığı konusunda da konuşan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Daha üç senem var.

Seçimler 2023’te yapılır. İktidar partisi hakkı olanı son ana kadar kullanmak isteyecektir. Çünkü yönetme becerisi konusunda ciddi sıkıntıları var.”