Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu’ndan Gezi Parkı açıklaması: Öyle bir vakıf yok

Ekrem İmamoğlu’ndan Gezi Parkı açıklaması: Öyle bir vakıf yok

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gazateci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalına konuk olarak İBB’nin elinden alınan Gezi Parkı hakkında açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, Cüneyt Özdemir’in “Ekrem Bey peki yarın bir gün bu Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı, ‘Ya kardeşim biz burada zaten Topçu Kışlası vardı. Onun yapılmasına karar verdik’ diyebilir mi? Böyle bir yetkisi de var mı? sorusuna “Cüneyt Bey sizce diyemez mi?” diyerek yanıt verdi.

Cüneyt Özdemir de İmamoğlu’na cevabına gülerek “Bence her şey olabilir Türkiye’de bir şey olmaz diye bir şey yok” dedi.

“Herşey denebilir artık bu ülkede ben bugün Gezi Parkı ile ilgili bu kararı konuşuyoruz. Bu akıl aynen işte dün İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlükten kaldıran akılla aynı akıl” diyen İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir şehre zarar vermenin ya da bir aileye zarar vermenin, bir yuvaya, ya da bir yuva içerisindeki kadına, ya da iş dünyasındaki bir kadına, bir genç kızımıza, bir küçük kızımızın daha sağlıklı bir birey olmasına dönük İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılma aklıyla… O bahsettiğimiz akıl birbirinden farklı değil işte. O bakımdan her şey olabilir, her şey yapabilirler. Yarın böyle bir gündemi de sizinle camdan cama konuşuyor olabiliriz.”

Daha sonra Cüneyt Özdemir, “Peki siz her şeye rağmen o seçilen projeyi (Gezi Parkı projesi) ne olursa olsun yapmak da kararlı mısınız? Görünen o ki siz onu yapmayın diye size çeşitli hamleler yapılıyor size yönelik” sorusuna ise İmamoğlu şu yanıtı verdi:

“Bakınız biz İstiklal Caddesi’ni insanların hissedebileceği. İnsanların koştur koştur, koşulan  bir cadde değil! Kimi yerinde oturulan, yani aydınlatmasıyla huzur verilen bir boyutu olsun diye de çalışıyoruz. Sadece İstiklal, sadece Taksim Meydanı, sadece Gezi Parkı değil! Bütün bu engellerin benzerlerinin oralarda da karşımıza çıkacağını bugünden de görüyoruz. Size bir şey söyleyeyim mi? İstanbul’u fetih eden Fatih Sultan Mehmed’in de onun oğlu 2. Beyazıt’ın da kemikleri sızlıyor. Bu toprakları bize emanet eden o padişahlarımızın bile kemikleri sızlıyor. Yaptıkları hiçbir işin aklı ve mantığı olmadığı gibi bu işin de aklı ve mantığı yok”

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasından diğer satır başları şöyle:

Gezi Parkı’nın devredildiği Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı diye aktif bir vakıf şu anda yok. Gezi Parkı’nın mülkiyetini geri almak için İBB olarak davamızı açıyoruz.