AKP ilçe başkanlığı ile belediye arasında ‘Love Erdoğan’ gerilimi: Ancak cesedimizi çiğnersiniz

Selçuk Belediyesi zabıtaları, AKP ilçe başkanlığı tarafından ilçenin değişik noktalarına konulan “Love Erdoğan” görsellerini, yasalara aykırı olarak izinsiz konulduğu gerekçesiyle kaldırdı. AKP’liler bir kez daha ilçeyi görsellerle donatınca, zabıtalar bir kez daha topladı. AKP İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu bunun üzerine, “Bu görselleri Selçuk Meydanlarında kaldırmak ancak cesedimizi çiğnemekle mümkün olur” açıklaması yaptı.

İzmir’de Selçuk AKP İlçe Başkanlığı’nın ilçenin çeşitli noktalarına koyduğu “Love Erdoğan” görselleri, CHP’li belediye ile AKP’yi karşı karşıya getirdi. İlçe siyasetini geren gelişme üç gün önce başladı. AKP’nin koyduğu görseller izin alınmadan yerleştirildiği gerekçesiyle aynı gün belediye zabıtalarınca toplatıldı. Dün akşam saatlerinde aynı panolar ilçenin birçok kamusal alanına tekrar konulunca, belediye zabıtaları bir kez daha panoları topladı.

AKP İLÇE BAŞKANI: CESEDİMİZİ ÇİĞNERSİNİZ

Koydukları görsellerin ikinci kez kaldırılmasına tepki gösteren AKP İlçe Başkanı Selim  Girmiyanoğlu, “Cumhurbaşkanımıza sevgimizi belirttiğimiz bu görselleri Selçuk Meydanları’ndan kaldırmak ancak cesedimizi çiğnemekle mümkün olur. Milletimizin üzerine bombalar yağdıran, 15 Temmuz İşgal girişimini gerçekleştiren ve ABD’de bunu küstahça sergilemeye devam eden FETÖ’cülere karşı mücadelemiz her platformda büyük kararlılıkla devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın adının geçtiği, görselinin olduğu panoları kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

“HERKES YASALARA UYMAK ZORUNDADIR”

Konuyla ilgili olarak Selçuk Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada “Kanuna aykırı olarak kamusal alanlara yerleştirilen izinsiz reklamlar, Efes Selçuk Belediyesi tarafından yasal mevzuat gereğince kaldırıldı” denildi.

Açıklamada, “AKP Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından kanuna aykırı olarak izinsiz bir şekilde kamusal alanlara yerleştirilen reklamlar, kanunun bize emrettiği sorumluluklar uyarınca Belediyemiz ekipleri tarafından kaldırılmıştır. Ülkemiz sınırları içerisinde gerçekleştirilen tüm eylem ve fiiller, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olmak zorundadır. Kamu otoriteleri, yasal düzenin sağlanması ile mükelleftir” denildi.

“FETÖ MÜCADELESİ SULANDIRILIYOR”

Girmiyanoğlu’nun açıklamasını FETÖ ile mücadeleyi sulandırdığı savunulan açıklamada, “Bir siyasi partinin yönetimi tarafından keyfi siyasal ihtiraslar sonucunda gündeme getirilen bu kanunsuz uygulamanın, devletimiz ve milletimizin FETÖ’ye karşı topyekun mücadelesini sulandıracak açıklamalarla perdelenmeye çalışılmasını ise başta 15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsü’ne karşı direnirken şehit olan yurttaşlarımızın anısına ve milletimizin demokrasi mücadelesine saygısızlık olarak değerlendiriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“YASAL BAŞVURU OLURSA DEĞERLENDİRİLİR”

Yasalar gereği kamusal alanda sergilenecek tanıtım görselleri için izin alınması gerektiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

* Milletimizin ve kanunlarımızın bize verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde görevimizi sürdürmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla bildirir, gerekli yasal müracaatlar ve izinler alınması için girişimde bulunulması söz konusu olursa konu tekrar kanunlar çerçevesinde değerlendirilebilir.

Haber: Latif SANSÜR Sözcü 14/03/2021