Hortum ve dolunun vurduğu İzmir’de yaralı sayısı 16 oldu. Küçükbaş hayvanlar telef oldu; çöken bir damın altında çok sayıda hayvan kaldı. Kentte ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Çeşme’de hortum nedeniyle ağaçlar devrildi, araçlar savruldu ve evlerin çatıları uçtu. 
Hortumun en çok Alaçatı Port bölgesini etkilediği öğrenildi.
Öte yandan yaralanan vatandaşların sayısının 16’ya yükseldiği aktarıldı.
İzmir’de akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, korkutucu haber Çeşme’den geldi. Alaçatı’da hortum oluştu.
İlk tespitlerine göre en büyük zararın Alaçatı Port’ta olduğunu belirten Karar, bir inşaattaki kule vincin devrildiğini söyledi.
Bölgede, yaralı sayısının 16’ya yükseldiği öğrenildi.
Yaralılardan 14’ünün Alaçatı Port Mahallesi’nden olduğu belirtildi.
Hortumun Alaçatı Port tarafında büyük hasarlara neden oldu.
İlk belirlemelere göre, 4 tekne battı, 10 otomobil hasar gördü.
Hortum  Büyük Sanayi mevkiini de etkileyerek çatıları uçurdu.
Bu bölgede  bazı küçükbaş hayvanlar telef oldu.
Bir damın altında ise çok sayıda hayvan kaldı. Ekipler hayvanları kurtarmaya çalışıyor
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından AFAD ve ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek “Durum stabil” dedi.
Çataklı, şu ifadeleri kullandı:
* İzmir/Çeşme – Alaçatı’da hortum ve aşırı rüzgardan 9’u bir inşaat alanındaki işçi barakalarının üzerine vinç devrilmesi sonucu yaralananlar olmak toplam 16 yaralı Hastaneye intikal etmiştir.
* AFAD ve ilgili kurumlar çalışmalarını sürdürüyor. Durum stabil. Geçmiş olsun İzmir.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hortum felaketinin yaşandığı Çeşme’de incelemelerde bulundu. Vali Köşger, 16 vatandaşın yaralandığı, ev ve araçların hasar gördüğü, teknelerin alabora olduğu bölgede incelemelerde bulunurken, basın mensuplarına da açıklama yaptı.
Vinç devrilen bölgede 16 işçinin yaralandığını belirten Vali Köşger, şunları söyledi;
*İzmir AFAD Müdürlüğü’nden 2 araç ve 9 personelden oluşan arama kurtarma ekibi görevlendirilmiş olup, Jandarma, Emniyet, İtfaiye (9 araç 40 personel) ve 112 sağlık ekipleri olay yerine sevk edilmiştir.
*Çeşme ilçemiz Alaçatı Mahallemizde ciddi bir hortum, daha önce Türkiye’de İzmir’de görülmemiş bir vaka yaşandı. Bu oldukça kuvvetli bir hortum, şimdi sahayı da gezdik. Özellille Alaçatı Port bölgesinde araçları 8-10 havaya kaldırıp binaların üzerinden aşındırıp, diğerlerinin üzerine atmış.
*Oldukça, fazla araçta tahribat olduğu anlaşılıyor. Ayrıca Alaçatı Port’ta bir vinç devrilmesi sonucu şantiyenin üzerine orada 16 civarında çalışan işçi vatandaşımız, yaralandı.
*Bir kişinin açık ayak kırığı olduğu bilgisi alınmıştır.
*15 İşçi Çeşme İlçe Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.
*Bir kişi Ege Üniversitesi’ne sevk edildi. Onun dışındakiler burada ayakta tedaviyle taburcu edildiler. Ayrıca şimdi geçeceğimiz yamaç evleri bölgesinde, konutlarda hasar olduğu anlaşılıyor.
*Hasarın boyutunu iyi anlayabilmemiz için sabahın olması gerekiyor. Burada kaymakamımız, belediye başkanımız, itfaiye, AFAD ekipleri burada. İhtiyaç duyulan bütün ekipler seferber edildi. Ayrıca Urla ilçemizde de ciddi bir dolu, hasarı var. 700’e yakın sera hasar görmüş durumda, epeyce arazide hasar olduğu anlaşılıyor. Onlarla ilgili tespit sabah yapılacak.
*İlçe genelinde farklı marka ve modellerde 10 araç hasar görmüştür.
*Marinada demirli 4 tekne batmış olup, 1 teknede ağır hasar oluşmuştur.
İzmir Büyükşehir Belediyesi de, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Yaralı vatandaşların olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:
* Çeşme Alaçatı Port bölgesinin inşaat alanında, aşırı yağış ve fırtınayla birlikte meydana gelen hortumda, konteyner ve vinç direği devrildi, bazı evlerin çatıları ise uçtu.
* Yaralı vatandaşlarımız var. Ekiplerimiz olay yerinde, gereken çalışmaları yapıyor.

Şiddetli sağanak ve fırtına zamanlarında dikkatlerin çevrildiği kritik mahalle Mavişehir’de vatandaşlar teyakkuza geçti.
İzmir’in metropol ilçesi Karşıyaka’ya bağlı Mavişehir Mahallesi’nde, site yönetimleri uyarı sirenleri çalmaya başladı. Yetkililer, deniz seviyesinin yükseldiğini, mahalleyi su basma tehlikesi oluştuğunu duyurdu.
Yetkililer, mahallenin sular altında kalma riskine karşı yurttaşları evlerinden çıkmamaları için uyarırken, park halindeki otomobillerinde de bir an önce denizden uzak noktalara çekilmesi çağrısı yaptı.

Yarımadanın Karaburun, Urla ve Güzelbahçe ilçelerinde ise dolu yağışı etkili oldu, ekili alanlar zarar gördü. Vatandaşlar dolu tanelerinin iriliği karşısında şaşkınlık yaşadı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Sağanak yağışla birlikte Urla, Güzelbahçe, Narlıdere başta olmak üzere bazı ilçelerimizde dolu yağışı da etkili oluyor. Ekiplerimiz su baskınlarına karşı alarmda. Vatandaşlarımızın da dikkatli olmasını rica ederiz” uyarısında bulundu.