İzmir’in Çeşme ilçesini hortum vurdu

Çeşme Alaçatı’da  denizde hortum meydana geldi.
Hortum ağaçları devirdi, araçları savurdu  çatıları uçurdu.
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran 15 kişinin yaralandığını bildirdi.
Yaralıların Çeşme Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını söyleyen Oran, “Çok şükür ki hayatını kaybeden olmadı” dedi.
Hortumun Alaçatı Port tarafında büyük hasarlara neden olduğunu aktaran Oran, ilk belirlemelere göre, 4 teknenin battığını, 10 otomobilin hasar gördüğünü söyledi. Hortumun Büyük Sanayi mevkiini de etkileyerek çatıları uçurduğunu söyledi.
Bu bölgede hayvan damları bulunduğunu belirten Oran, “Ne yazık bazı küçükbaş hayvanlar telef oldu. Bir damın altında ise çok sayıda hayvan kaldı. Ekiplerimiz onları kurtarmaya çalışıyor” dedi.
Oran, çatısı uçan damlardaki hayvanları belediyenin kamyonları ile güvenli olan yerlere sevk ettiklerini açıkladı.
Güzelbahçe’de de dolu yağışı olduğu ve 5 kişinin yaralandığı belirtiliyor.
Bölgede araçların zarar gördüğü, aydınlatma direklerinin ve bir inşaat vincinin devrildiği öğrenildi.
Bölgede teknelerde de zararın olduğu ifade edildi.