Ana Sayfa Son Dakika ! Belediyede taciz iddiası: AKP’li başkan Meclis’i terk etti

Belediyede taciz iddiası: AKP’li başkan Meclis’i terk etti

Ankara Mamak Belediyesi çalışanı R.D.’nin belediye meclisi üyesi bir kadını taciz ettiği iddia edilirken iddialar belediye meclisinde de gündeme geldi.

 

Ankara Mamak Belediyesi çalışanı R.D.’nin belediye meclisi üyesi bir kadını taciz ettiği iddiasıyla ilgili belediye meclisinde yaşanan tartışma, önceki gün gerçekleştirilen toplantıya da yansıdı.

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; Taciz iddiası hakkında konuşmak isteyen meclis üyelerine söz verilmedi, Belediye Başkanı Murat Köse toplantıdan ayrıldı.

İDDİALARI YALANLADI

Mamak Belediyesi çalışanı R.D.’nin, AKP kontenjanından belediye meclisinde bulunan bir kadını sözlü ve fiili olarak taciz ettiği iddia edildi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, CHP Mamak Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ferat Tokmak’ın 1 Şubat’taki meclis toplantısında gündeme getirdiği iddiayı yalanladı. Tokmak’ı, “CHP’deki taciz skandallarını örtmek” ile suçlayan Köse, iddialara açıklık getirmeden toplantıyı sonlandırdı.

ÜYELER KONUŞTURULMADI

Konuşmak isteyen ve konuya ilişkin dilekçe veren meclis üyeleri konuşturulmadı. Başkan Köse, açıklama yapmadan salonu terk etti. Köse’yle birlikte meclisin AKP’li üyeleri de salondan ayrılınca toplantı yarım kaldı. Tokmak, taciz iddiasına ilişkin söylediklerini ispat edemezse görevinden istifa edeceğini ifade etti. Tokmak, Murat Köse’ye de “Söylediklerimi ispat edersem belediye başkanlığından istifa edeceğinize söz veriyor musunuz?” diye sordu.