Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu: 125 bin bina İstanbul’da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

Ekrem İmamoğlu: 125 bin bina İstanbul’da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 790 bin yapının ön testini yaptıklarını belirterek deprem hazırlıkları hakkında “. Ben İBB olarak tek başıma bunu çözemem. Hep bir arada çözebiliriz. Seferberlikle çözebiliriz. ” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da beklenen deprem ve deprem hazırlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:

790 bin yapının ön testini yapıyoruz. 20 bine yakın yapının testini bitirdik. Günün sonunda biz 790 bin yapının testini 2023 dahil bitirmek istiyoruz. Biz bu tespitleri yaptıkça insanlara diyeceğiz ki ya evini dönüştür ya da biz sana destek olalım.

İnsanların kentsel dönüşüm sürecine dahil olacağı somut bir adım atıyoruz. Ben İBB olarak tek başıma bunu çözemem. Hep bir arada çözebiliriz. Seferberlikle çözebiliriz. Bunun içinde inşaat sektörü girmeli, finans sektörü girmeli.

Bakanımızla görüştük şu anda bir prototip toplantı önerisi yaptık kendisine. Hızlıca toplanalım. Siyasetüstü bir zeminde seferberlik yaparak bu sorunu çözmek zorundayız. 125 bin bina İstanbul’da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.