Ana Sayfa Büyük Şehirler Ankara Büyükşehir Belediyesi İşte Melih Gökçek’in kol saati heykeli yerine dikilecek anıt

İşte Melih Gökçek’in kol saati heykeli yerine dikilecek anıt

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde TBMM Kavşağı’na yapılan kol saati heykelinin yerine yapılacak olan Atatürk heykeli ortaya çıktı.

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Atatürk’ün Başkent’e gelişini simgeleyen projesinde sona gelindi.

Melih Gökçek döneminde  TBMM Kavşağı’na yapılan kol saati heykelinin yerine yapılacak olan anıtın bir tarafında Atatürk, diğer tarafında ise Atatürk’ü Ankara’ya gelişinde karşılayan Seğmenler temsil ediliyor.

Anıtın masrafının ise Ankara Sanayi Odası İkinci Organize Sanayi Bölgesi tarafından karşılandığı belirtildi.

Söz konusu bölgedeki kol saati anıtı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatı ile 2019’da yerinden sökülmüştü.