Ana Sayfa İlçeler İzmir/Foça Belediyesi Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e iftira atılmış

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e iftira atılmış

Tanık mahkemede itiraf etti! Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e iftira atılmış

Foça’da bacağından vurulan İsmail K.’nın “Azmettirici Fatih Gürbüz” iddiası, İsmail K.’nın çalışanı ve olayın tanığı olan M.S. tarafından yalanlandı.

Foça’da bacağından vurulan İsmail K.’nın “Azmettirici Fatih Gürbüz” iddiası, İsmail K.’nın çalışanı ve olayın tanığı olan M.S. tarafından yalanlandı.

Foça’da çay bahçesi ve manav işleten İsmail K., geçen yıl 9 Eylül’de müşteri olarak gelen bir kişi tarafından tabancayla bacaklarından vurulmuş, İsmail K. olayın azmettiricisi olarak Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz’ü işaret etmişti.

İsmail K. kendisini vuran şahsın kaçarken ‘Kimse Fatih Başkan’a yanlış yapamaz’ diye bağırdığını iddia etmişti. Bu iddia, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada İsmail K.’nın çalışanı tanık M.S. başta olmak üzere tüm tanıklar tarafından yalanlandı.

Tanık olarak söz alan V.A. ise, “İsmail K. bizim evladımızdır. Ben günah olduğu için kendisine ‘beni başkan vurdurdu’ diye iftira atmamasını söyledim, dinlemedi” dedi.

Başkan Gürbüz ise ifadesinde “Onlar benim annemin komşularıdır, çöpünü taşımaya yardım ederler, ben onlara bunu nasıl yaparım” dedi. Gürbüz, 10 Ağustos’taki duruşmada “Ben onların ellerinde büyüdüm. Bunu nasıl yaparım” demişti.

Diğer tanıklardan H.Ö., O.Ş. ve E.B.’nin Başkan Gürbüz ile ilgili herhangi bir suçlamada bulunmadıkları ifadelerinde kaydedildi. Ayrıca tanıklar, İsmail K.’yi vuran şahsın Gürbüz ile ilgili bir şey dediğini duymadıklarını belirtti. Tanıklarla müştekilerin ifadesinin çeliştiği yargılamanın duruşması 12 Şubat 2021’e ertelendi.