Ana Sayfa İlçeler İzmir/Bayraklı Belediyesi Bayraklı Belediyesi’nden çağrı: Depremzede hayvanlar yeni yuvalarını bekliyor

Bayraklı Belediyesi’nden çağrı: Depremzede hayvanlar yeni yuvalarını bekliyor

İzmir’de Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü depremzede hayvanları rehabilite ederek yeni evlerine kavuşturuyor.

İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen depremin üzerinden bir ay geçti. Depremin yıkıcılığının en çok hissedildiği Bayraklı ilçesinde ise depremin ardından zararlar giderilmeye çalışılıyor.

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü de enkaz altından kurtarılan evcil hayvanların rehabilite edilmesini sağlıyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü, kurtarılan evcil hayvanları rehabilite ederek, sahiplendiriyor. Bu kapsamda 386 hayvanın tedavi ve bakımını yapan veteriner hekimler, 18 can dostu da sahiplendirdi.

Enkaz alanlarından ve ağır hasarlı binalardan çıkarılan 57 kedi, 4 köpek, 9 kuş ve 1 kaplumbağanın sağlık kontrolleri yapıldı. Enkaz bölgesinden çıkarılan 18 kedi sahiplendirildi. Bölgede yaşayan sokak hayvanlarına ve çadır alanlarında sahipleriyle birlikte kalan hayvanlara bugüne kadar bin 100 kg kedi ve köpek maması, 104 kutu yaş mama dağıtımı gerçekleştirildi.

Halen 36 hayvanın tedavisine devam edilirken, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri hayvanseverleri barınaklardaki hayvanları sahiplenmeye davet etti. (ANKA)