Ana Sayfa Çevre ve İnsan ‘Yeşil Odaklı Kartal’ için çalışmalar aralıksız devam ediyor

‘Yeşil Odaklı Kartal’ için çalışmalar aralıksız devam ediyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim döneminde üzerinde özellikle durduğu “Yeşil Odaklı, Çevreci, Yaşanabilir Bir Kent” oluşturma amacını taşıyan çalışmalar, meyvelerini vermeye devam ediyor.

Söz konusu çalışmalarla Kartal’da, son 1 yılda yeşil alan miktarı 26.319 metrekare arttı, kentin parklarının sayısı 174’e ulaştı, var olan parkların eksik malzemeleri tamamlanarak yıpranan tüm malzemeleri yenilendi, parklar peyzaj çalışmaları ile de modern ve yeşil bir görünüme kavuştu.

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda; Komşuluk ve Dayanışma Parkı Projesi, Kartal Eski Stad Yanı Park Projesi, Fatih Boylan Parkı Projesi, Çamlık Şehitler Camii Peyzaj Düzenleme Projesi, Kartal Baba Alt Geçit Yanı Dinlenme Alanı Projesi, Çamlık Sokak Yanı Park Projesi, Anadolu Caddesi Yanı Park Projesi, Kumlar Caddesi Yanı Park Projesi, Nilay Sokak Yanı Park Projesi, Halitpaşa Caddesi Yanı Park Projesi, Temizlik İşleri Personel Alanı Projesi, Erkılıç Caddesi (Fazilet Bahçesi) Projesi tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı. Yeni açılan parklarla birlikte ilçedeki park sayısı 174’e yükseldi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ilçe geneline yaydığı yoğun çalışmalar neticesinde var olan 8 parkın; duvarları, zeminleri, yürüyüş parkurları, mobilyaları, çocuk oyun grupları ve oturma alanlarında eksik malzeme ihtiyacı karşılandı, aydınlatma, sulama sistemleri, çöp kutusu montajları, kum, toprak, mıcır ve çim serimi, parke, bordür yapımı, ağaç budama, fidan dikimi yapılarak, var olan ve yıpranan malzemelerde/alanlarda ise yenileme çalışmaları yapıldı.

Öte yandan söz konusu parkların fiziki çevresi düzenlenerek peyzaj çalışmaları ile de yeşil alanları artırıldı.

Çalışmaların yapıldığı; Şehit Mustafa Piroğlu Parkı, Ihlamur Parkı, Şehit Musa Saç Parkı, Turgut Kadız Parkı, Soğanlık YKYM Gazanfer Özcan Parkı, Yürekkayalar Parkı ve Atatürk Parkı yemyeşil ve modern görünümlerine kavuşarak Kartallı vatandaşların kullanımına sunuldu.