Ana Sayfa Başkandan Mesajlar İmamoğlu: Soruşturma yazısını okuduğumda dehşete düştüm. Tüm yasal haklarımı kullanacağım

İmamoğlu: Soruşturma yazısını okuduğumda dehşete düştüm. Tüm yasal haklarımı kullanacağım

-Soruşturma yazısını okuduğumda dehşete düştüm.
-Kanal İstanbul, Devlet projesi değil AK Parti’nin projesidir.
-Arazilerin yüzde 70’i şahsi mülkiyetlere ait.
-İçişleri Bakanlığı tarafsızlığını yitirilecek bir makam değildir.
-Kamu kayağını kullanmadım, seçimde rakibim ”kamu kaymağı” gibi Belediyenin    tüm olanaklarını kullanırlarken müfettişler neredeydiler?
-Deprem sorunu hep birlikte el ele çözülecek bir sorun.-Taksi sorunu mutlaka çözülecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu.

İmamoğlu, Kanal İstanbul’a “kamu kaynaklarını kullanarak karşı çıktığı gerekçesiyle” kendisi hakkında soruşturma başlatılması konusunda şöyle konuştu:

“Sayın Bakan’a kısa ve öz bir cümle söylemek istiyorum. Makamının adında şehir ve çevre geçen bir bakanın burada yapılacak kanalın Süveyş ile Panama ile paralel tutması… Yani ne diyeyim? Tanımlayacak laf bulamıyorum. Ben kaç kere davet ettim. Kaç tane panelimiz, briefingimiz, sunumumuz var, kaç tane davetimiz var kanal ile ilgili. İlgi duyup geldiler mi, temsilci yolladılar mı? 30’ya yakın bilim insanı raporlarını kitap haline getirdi, onu yolladım, dönüp ‘sayın İmamoğlu ne düşünüyorsunuz?’ dediniz mi sayın Bakan? Melen ile ilgili, Cumhurbaşkanı rahmetli Demirel, yanına DSİ Genel Müdürü’nü alıyor, yanına bakanını alıyor, şimdiki cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ı belediye başkanıyken ziyaret ediyor.

“SORUŞTURMA YAZISINI OKUDUĞUMDA DEHŞETE DÜŞTÜM”

Cuma günü bana soruşturma yazısı geldi. Okuduğumda dehşete düştüm. Sayın Meral Akşener’e duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Cuma günü ben bu yazıyı aldıktan sonra benim sayın Akşener’e bir ziyaretim oldu, çok üzüntülüydüm kendilerine bahsettim. Dehşet içindeydim. İdare bütünlüğünü bozucu eylemde bulunduğumu iddia ediyor müfettiş. Tam 1 sayfa, bölücü devlet otoritesi tanımaz benimle ilgili imada bulunuyor. Hadi oradan sen kimsin ya? Bölücülük yapan kendisi. Bazıları ortaya çıkıp diyecek ki bölücülük yok, algı yapıyor falan… Geçin bu işleri.

Kanal İstanbul projesi, bir seçim projesidir. Adı da çılgın proje. Tam 9 yıl sonra tartışmalı bir ÇED raporuyla gündeme geldi. ÇED raporuna ben dahil on binlerce İstanbullu vatandaş itiraz başvurusu yaptı.

“YÜZDE 70’İ ŞAHSİ MÜLKİYET”

Arazilerin yüzde 70’i şahsi mülkiyetlere ait. Siz burada bir rant yaratacaksınız. Bu çizgi bölücülüktür. İstanbul’a ihanet olduğunu düşündüğüm bu projeye karşıyım. Bu bir seçim propagandası, proje değil. Günün sonunda o kadar kişiselleşmiş ki, yüzde 70’i şahsileşmiş arazi üzerinde. Benim içim yanıyor.

“SEÇİM ZAMANI İBB’NİN ARAÇLARIYLA KAMPANYA YAPILIRKEN NEREDEYDİNİZ?”

Kamu kaynağı ile ilgili soruşturma mı istiyorlar? Neredeydiniz? ‘Eyy müfettiş’, ‘Eyy İçleri Bakanlığı’ diye bağırmam mı lazım? Benim seçimimde rakibim İBB’nin araçlarıyla seçim kampanyası yaparken neredeydi kamu kaynağı? Acaba onun adı kamu kaymağı mı idi? Sayın Cumhurbaşkanı günde 5 miting yaptı İstanbul’da. Bunlar olduğunda kamu kaynağı neredeydi? Yasal haklarımı bu sürece imza atan kim varsa, sadece ifade vermekle kalmayıp, yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı belirtmek isterim.

Sayın Bakan’a diyorum ki, Murat Kurum’u arayacağım telefonla, önce gelin şu mülkiyeti konuşalım diyeceğim. Halka hep birlikle hesap verelim diye kendisinden ricada bulunacağım.