Ana Sayfa Büyük Şehirler Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Büyükşehir çölyak hastalarının yanında

Antalya Büyükşehir çölyak hastalarının yanında

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sadece glutensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastalarına yönelik gıda yardımı devam ediyor.

Manavgat, Döşemealtı, Elmalı’da glütensiz gıda tüketmek zorunda vatandaşlara glutensiz un, makarna ve bisküviden oluşan gıda yardımı yapıldı. Manavgat’ta Çölyak hastası 8 yaşındaki Seda Kara’ya glutensiz gıdaları teslim edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında özel beslenme gereksinimi duyan Çölyak hastalarına gıda desteğine devam ediyor. Ömür boyu glutensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Büyükşehir Belediyesi glutensiz un, makarna ve bisküviden oluşan gıda yardımını sahiplerine ücretsiz ulaştırıyor. Manavgat’ta 8 yaşındaki Çölyak hastası Seda Kara’nın glutensiz gıdaları annesi Vesile Kara’ya teslim edildi.

HAYATIMIZ KIZIMIN BESLENMESİ ÜZERİNE KURULU

Manavgat Hizmet Birimi ekipleri tarafından Vesile Kara’nın evine teslim edilen glutensiz ürünler 8 yaşındaki Seda’nın beslenmesine büyük katkı sağlıyor. Kızına 2 yaşında Çölyak hastalığı teşhisi konduğunu, bu nedenle 6 yıldır diyet yaptıklarını belirten Vesile Kara, hayatlarını kızının sağlıklı beslenmesi üzerine kurduklarını söyledi.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Çalışan bir anne olarak zor zamanlar yaşadığını belirten Vesile Kara, kızının glutensiz gıdayı tüketirken gözündeki ışıltı ve sevincin kendisine büyük mutluluk verdiğini belirtti.

Kızının yiyebileceği besin maddelerinin kısıtlı olduğunu ve temin etmekte zorluk yaşadıklarını belirten Vesile Kara, “Bize bu konuda destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi. Öte yandan yine Manavgat’ta Çölyak hastası olan Adem Turan’a da glutensiz ürünleri teslim edildi.

DÖŞEMEALTINDA İKİ VATANDAŞA GIDALARI TESLİM EDİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Döşemealtı’nda sosyal incelemesi yapılan  ve gıdalarda bulunan  gluten maddesine karşı alerjisi ve perhizi bulunan, Yeşilbayır ve Yeniköy mahallelerinde ikamet eden 2 vatandaşa gıda paketleri teslim edildi.

ELMALI’DA ÇÖLYAK HASTASINA GIDA DESTEĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı ilçesinde de çölyak hastalarına desteğini sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri Elmalı’nın Gündoğan Mahallesinde babasını yıllar önce kaybeden ve annesiyle birlikte yaşayan yüzde elli engelli 25 yaşındaki Emine Savaş’a umut oldu.  Maddi imkansızlıklar nedeniyle glutensiz gıda almakta güçlük çeken aileye Antalya Büyükşehir Belediyesi destek oldu.

BAŞVURULAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE

Hizmetten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi çölyak hastalarının Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na sağlık raporu ile başvuru yapması gerekiyor.

Glutensiz gıda yardımı hakkında bilgi almak isteyenler ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda görevli sosyal servis uzmanlarına 249 54 28 numaralı telefondan ulaşabilir.