Ana Sayfa İlçeler İstanbul/Küçükçekmece Belediyesi Küçükçekmece Belediyesi’nden çocuk parkında kullanılan tasarımla ilgili açıklama

Küçükçekmece Belediyesi’nden çocuk parkında kullanılan tasarımla ilgili açıklama

Küçükçekmece Belediyesi, İstasyon Mahallesi’nde yapılan çocuk parkında kullanılan tasarımla ilgili açıklama yaptı.

Küçükçekmece Belediyesi, İstasyon Mahallesi’nde yapılan çocuk parkında kullanılan tasarımla ilgili açıklama yaptı.

Belediyeden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Son günlerde çeşitli mecralarda Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Sayın
Kemal Çebi’ye yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini üzülerek
izliyoruz.

Küçükçekmece İstasyon Mahallesi’nde yer alan Atatürk Parkı’nı çocuklarımızın daha sağlıklı ve iyi şartlarda bir parka sahip olması için tamamladığımız beş farklı oyun istasyonundan oluşan çalışma belli çevreler tarafından kasıtlı olarak farklı algılanmış, yorumlanmış ve hassasiyeti olan vatandaşlarımız manipüle edilerek kin ve düşmanlığa sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen talepler sonrasında söz konusu park tasarımları kaldırılmış ve ilgililer hakkında soruşturmalar
başlatılmıştır.

Tüm süreci Küçükçekmeceliler ve kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz. Ve fakat parktaki uygulamalar üzerinden yapılan bazı manipülatif yorumlar, eleştiri boyutunu aşmış, hakaret seviyesine gelmiş, farklı platformlarda belli bir emirle hazırlandığı açık olan haberlerle birlikte karalama kampanyasına dönüştürülmüştür.

Bilinmesini isteriz ki, Belediyemizin herhangi bir yasadışı örgütü ya da Milletimizin birliğini, bütünlüğünü tehlikeye atacak herhangi bir yapılanmayı desteklemesi söz konusu değildir. Belediyemiz ve Sayın Başkanımız ile ilgili iddialar kabul edilemez olduğu gibi tamamen gerçek dışıdır.

Kimsenin şüphesi olmasın ki, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle, işaret ettiği uygarlık yolunda kararlı ilerleyişini sürdürecektir. Hiçbir şekilde, hiçbir güç bizi bu yoldan asla döndüremez, hiç bir kurum ya da kimse bizim bu inancımızı, bağlılığımızı iftiralarla gölgelendiremez.

Soruyoruz size;

Küçükçekmece’ye Kemal Çebi Belediye Başkanı seçilmeden önce bu kentte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağını ne kadar sık görüyordunuz?

Meydanlara, caddelere sokaklara, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarını astınız mı?

29 Ekim’i, 30 Ağustos’u, 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı meydanlarda Küçükçekmecelilerle kutladınız mı?

Elinize Bayrak alarak Küçükçekmece sokaklarını gezdiniz mi? 17 yaşında teröristler tarafından yakılarak öldürülen Serap Eser’i, bir kere bile andınız mı?

Evet tekrar söylüyoruz ve hodri meydan diyoruz; kimse bizim bayrak sevgimizi sorgulamaya kalkmasın. Vatanımızı vatan yapan, bizi biz yapan, bayrağımızı bayrak yapan; 23 Nisan’da, 30 Ağustos’ta, 29 Ekim’de, 19 Mayıs’ta Küçükçekmece’ye tekrar bayram geldi.

Unutulan ve malum çevreler tarafından unutulmak istenilen milli bayramlarımızı ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, Küçükçekmeceliler tekrar Kemal Çebi’nin  başkanlığıyla yaşamaya başladı. Şimdi tekrar soruyoruz; milli bayramlarımızda ilçenin her yerini kırmızı beyaz ile donatan, ilçemizde yaşayan işçiye, memura, muhtara, esnafa, ev hanımına “Cumhuriyet Benim” dedirten Belediyemizden ve Belediye Başkanımız Kemal Çebi’den hangi yüz ile bayrak düşmanı çıkarmaya çalışıyorsunuz?

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sonrası, büyük zaferle Küçükçekmece Belediye Başkanı olan Sayın Başkanımız Kemal Çebi’nin, belediyeye adım attığı ilk gün binaya astığı Türk Bayrağı, bir gün bile kaldırılmamış, ilk günkü gibi dalgalanmaya devam etmektedir. Küçükçekmece’nin sokaklarını, Küçükçekmecelilerin evlerini bayraklarla donattık. Her Küçükçekmeceli komşumuzun bayrak talebini aşkın bir görev bilinciyle evlerine, kapılarına bırakarak yanıtladık. Küçükçekmece Belediyesi olarak rehberimiz; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’tür, Şerife Bacı’dır, Kara Fatma’dır, Halime Çavuş’tur, Gördesli Makbule’dir ve Tayyar Rahmiye’dir!

Bize bayrak düşmanı diyenlere soruyoruz sizin rehberiniz kimdir? Milletleri millet yapan değerler vardır. Millet bir ruhtur, manevi bir değerdir; çokların, teklerin bütünüdür. Bu değerler o milletin özüdür. Kutsal kabul edilen tüm değerlerin yok olmasına, aşınmasına karşı duran; istiklal diyen, vatan diyen, millet diyen, bayrak diyen kahramanlarımız, şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, gazilik nasip olduğunda onurlanmayı kendisine bahşedilen en büyük mertebe bilmiştir. Geçtiğimiz yıl ilk iftar soframızı şehit ve gazi aileleri için kurduk. Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen iftarda yüzlerce şehit yakını ve gazi birlikte oruç açtık.

2020 Ocak ayında, Şırnak’ta görevi başında Pençe-3 Harekatında çıkan çatışmada şehit olan evladımız, kardeşimiz Sözleşmeli Piyade Er Berkay Işık’ın adını kendi mahallesi olan Halkalı Mahallesi’ndeki parka vererek, anısını her daim yaşatmaya devam ettik. Küçükçekmece Belediyesi olarak sadece özel günlerde değil, her günü özel gün gibi hissettik, 7’den 70’e her adımımızda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yürüdük. Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Kemal Çebi her zaman, Atatürk’ün düşünceleri ışığında ve gösterdiği yola bağlı kalarak insanların özgürlüğüne, eşitliğine, çevrenin ve her canlının korunması gerekliliğine ve en önemlisi kent adaletine inanarak çalışmıştır. Biz neler yaptığımız teker teker açıklıyoruz;

10 KASIM 2020 : SENİ GÖRÜYORUZ ATAM!

10 Kasım’a özel caddeleri ve sokakları ‘Seni Görüyoruz Atam’ başlıklı bilboard ve afişlerle donattık. 10 Kasım’a özel hazırlanan ve Küçükçekmece Belediyesi sosyal medya hesaplarından yayınlanan video klipte izleyenlerden büyük ilgi gördü. 21 mahallemizde, 21 mahalle muhtarımızın görselleri ile Atamızı mahalle mahalle, sokak sokak tüm Küçükçekmece birlikte andık.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlanışının 82’inci yılında en sevdiği şarkılar ve şiirlerle andı. Programda ‘Ata’ya Özlem’ konulu şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenci ve öğretmenler şiir performanslarını sahnelerken, Türk halk müziğinin usta ismi İsmail Hakkı Demircioğlu ise sazı eşliğinde Ata’nın en sevdiği şarkıları seslendirdi.

10 KASIM 2019 : KÜÇÜKÇEKMECELİ GENÇLER ATA’NIN HUZURUNDA

Daha önce Anıtkabir’ i ziyaret etme şansı bulamamış Küçükçekmeceli gençler Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

29 EKİM 2020: KÜÇÜKÇEKMECE TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

29 Ekim dolayısıyla Küçükçekmece ilçesi bayraklarla donatıldı. Küçükçekmece’deki meydanlardan Atatürk ve Türk bayrağı fotoğrafları ekranlara yansıtıldı. Küçükçekmece sokaklarındaki tüm billboard ve afişlerle tüm dünyaya Cumhuriyet ve birlik mesajları verildi. Başkan Kemal Çebi, üstü açık otobüsle ilçeyi elinde Türk Bayrağı ile dolaşarak Küçükçekmecelilerin Cumhuriyet bayramını kutladı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yılını özel basım ‘Küçükçekmece Belediye Postası’ gazetesi ile kutladı. Küçükçekmece Belediyesi’nin 28 Bin Adet bastığı gazete çocuklar tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Atatürk’ün Hiç Bilinmeyen Fotoğrafları SKSM’ de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün hiç bilinmeyen fotoğrafları Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilendi.

29 EKİM 2019: KÜÇÜKÇEKMECE’NİN SOKAKLARINA TEKRAR BAYRAM GELDİ

Küçükçekmece Belediyesi, Cumhuriyetin 96. yıl dönümünde Küçükçekmeceli vatandaşları Nikah Sarayı’ndaki Halkın Cumhuriyeti davetinde ağırladı. İlçenin dört bir yanını Küçükçekmecelilerin Cumhuriyet ifadelerinin yer aldığı bilboard çalışmalarıyla donatan Küçükçekmece Belediyesi, 1000 kişilik ‘Halkın Cumhuriyeti’ daveti düzenledi.

Binlerce Küçükçekmeceli Fener Alayında Yürüdü

Fener Alayı’nda binlerce Küçükçekmeceli, Atakent Meydan Parkı’ndan Selçuklu Sosyal Tesisleri’ne yürüdü. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin de katıldığı yürüyüşte binler, İzmir Marşı eşliğinde yürüdü. Binlerce Küçükçekmeceli Türk bayraklarını dalgalandırırken Cumhuriyet meşalesi yaktı. Selçuklu Sosyal Tesisleri’nde ise DJ performans ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Küçükçekmeceliler Cumhuriyetin 96’ncı yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladı.

Büyükler, Küçükler tüm Küçükçekmece Cumhuriyeti Kutladı

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi. Bilgi Evi öğrencileri Cumhuriyetimizin 96. yılı dolayısıyla hünerlerini sergiledi. İBB Halkalı Stadı’nda ise, ilçe protokolü, resmi kutlamalarda buluştu. Törende, Cumhuriyet Koşusunda dereceye girenler ödüllendirildi.

30 AĞUSTOS 2020: ZAFERİN 98. YIL DÖNÜMÜNDE KÜÇÜKÇEKMECE SOKAKLARINDA TARİHE YOLCULUK

Pandemi kuralları çerçevesinde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümünde Küçükçekmece Belediyesi, ilçedeki sokak ve caddeleri al bayraklarla donattı. İlçenin dört bir yanına yerleştirilen ‘Bu Zafer Senin’, ‘Bu Zafer Benim’, ‘Bu Zafer Bizim’ sloganları ile Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının fotoğraflarının yer aldığı afişler, ilçede tarihi yeniden canlandırdı.

Kemal Başkan ve belediye personeli ilçedeki esnaf ve vatandaşa ziyaretlerde bulunup, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, Türk bayrağı hediye etti.

 30 AĞUSTOS 2019: BİNLERCE KÜÇÜKÇEKMECELİ FENER ALAYINDA YÜRÜDÜ

İlçenin dört bir yanını Küçükçekmecelilerin Cumhuriyet ifadelerinin yer aldığı bilboard çalışmalarıyla donatan Küçükçekmece Belediyesi, 1000 kişilik ‘Halkın Cumhuriyeti’ daveti düzenledi.

Küçükçekmece Belediyesi ayrıca 29 Ekim dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Fener Alayı’nda binlerce Küçükçekmeceli, Atakent Meydan Parkı’ndan Selçuklu Sosyal Tesisleri’ne yürüdü. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin de katıldığı yürüyüşte binler, İzmir Marşı eşliğinde yürüdü. Binlerce Küçükçekmeceli Türk bayraklarını dalgalandırırken Cumhuriyet meşalesi yaktı. Selçuklu Sosyal Tesisleri’nde ise DJ performans ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan
Küçükçekmeceliler Cumhuriyetin 96’ncı yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladı.

Büyükler, Küçükler tüm Küçükçekmece Cumhuriyeti Kutladı

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı düzenlendi. Bilgi Evi öğrencileri Cumhuriyetimizin 96. yılı dolayısıyla hünerlerini sergiledi. İBB Halkalı Stadı’nda ise, ilçe protokolü, resmi kutlamalarda buluştu. Törende, Cumhuriyet Koşusunda dereceye girenler ödüllendirildi.

97 ÇOCUK, EN BÜYÜK ZAFERİMİZİN 97. YILINI RESMETTİ

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve yüzlerce çocuk, Küçükçekmece Meydanı’ndan Fatih Bilgi Evi’ne 10. Yıl ve İzmir Marşı eşliğinde yürüdü. Korteje çevredeki vatandaşlar da katılarak, alkışlarla destek verdi. 30 Ağustos Zaferi’ne özel 15 çocuk birlik ve beraberliğin nişanı olarak Başkan Çebi ile birlikte tablo boyama etkinliği yaptı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yılına özel 97 metre uzunluğunda, 97 öğrencinin yaptığı dev resim etkinliği ise ilgiyle izlendi.

19 MAYIS 2020: BAŞKAN ÇEBİ, ELİNDE TÜRK BAYRAĞI İLE KÜÇÜKÇEKMECE’Yİ GEZDİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Korona virüs pandemisi tedbirleri ve sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle evlerinde kalan Küçükçekmeceli vatandaşlar için özel bir kutlama programı organize etti. Kutlamada Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi üstü açık otobüs ile elinde Türk Bayrağı ilçeyi dolaşarak halkı selamladı. Bando takımı ve 17 araçlık konvoy müzik eşliğinde ilçenin cadde ve sokaklarını dolaşarak konser verdi.

 19 MAYIS 2019: 100. YILA YAKILIR KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılını, gençlik yürüyüşü ve muhteşem bir konserle kutladı. Küçükçekmeceliler 19 Mayıs’ın 100. yıl coşkusunu Pinhani grubunun şarkılarıyla yaşadı. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen konsere, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi başta olmak üzere, STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. Pinhani grubu 19 Mayıs’ a özel repertuarı ile en sevilen eserlerini gençler için seslendirdi.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Mustafa Barut Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kutlama programında ise, Küçükçekmeceli gençler hünerlerini sergiledi. Gençler, gençliğe hitabeye cevap, oratoryo, koro, zeybek gösterisi, şiir dinletisi ile izleyenlerden tam not aldı.

23 NİSAN 2019: 23 NİSAN’I ÇOCUKLARIMIZ İLE BİRLİKTE KUTLADIK

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ı çocuklarımız ile birlikte kutladık. Fevzi Çakmak Meydanı’nda düzenlediğimiz 23 Nisan Şenliği’ne katılan çocuklar, palyaçolar, animasyon gösterileri gibi etkinliklerde gönüllerince eğlendi.

23 NİSAN 2020: HER ÇOCUĞA TÜRK BAYRAĞI

Pandemi sebebi ile yapamadığımız etkinlikleri dijital ortama taşıdık. yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’ ile 23 Nisan’ı konuştuğumuz etkiliğimizde Küçükçekmeceli komşularımıza Ortaylı’nın ‘Atatürk’ kitabını hediye ettik. 23 Nisan’da hiç bir çocuğu yalnız bırakmayarak evlerine, Türk Bayrağı, kitap ve çeşitli hediyelerden oluşan paketlerden gönderdik.

3 MART 2020 – KÜÇÜKÇEKMECE ŞEHİTLERİMİZİN ARDINDAN AL BAYRAĞA BÜRÜNDÜ

Küçükçekmece Belediyesi, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde 34 askerimizin şehit olduğu hain saldırının sonrasında tüm ilçeyi Türk Bayrakları ile donattı. İdlib’te rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu kaybettiğimiz 34 Mehmetçiğin ardından Küçükçekmece kırmızı beyaza büründü. Küçükçekmece Belediyesi, ilçede yer alan 520 bilboard, 12 köprü, 32 raket ve 17 totem tabelada Türk Bayrağı’na yer verdi.

Kemal Çebi: İlçemizin dört yanında şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, sosyal medya üzerinden verdiği mesajda, “ Sen tarihsin. Sen zafersin. Sen bayraksın. Sen vatansın. Başımızın tacı, gönlümüzün yarası Mehmedim… Nefes aldığımız her yerde bizimlesin” ifadelerine yer verdi.

13 ARALIK 2019 – ATA’YA ÖZLEM ŞİİR YARIŞMASI

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza emanet ettiği Cumhuriyetimizi en güzel onlar okudu. ‘Ata’ya Özlem’ konulu Şiir Okuma Yarışması’nda dereceye giren çocuklarımıza ödüllerimizi verdik.

 6 AĞUSTOS 2019 35 ÖĞRENCİDEN SU ÜSTÜNDE ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞI KAREOGRAFİSİ

Küçükçekmece Belediyesi’nin okul bahçelerinde çocuklara ücretsiz olarak sunduğu portatif havuzlar kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu. Toki Ertuğrul Gazi İlkokulu bahçesinde düzenlenen programda 35 öğrencinin su üstündeki Atatürk görselli bayrakla yaptıkları kareografi büyük beğeni topladı.