Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Belediyesi zabıtaları İBB zabıtalarına saldırdı

Fatih Belediyesi zabıtaları İBB zabıtalarına saldırdı

Fatih Belediyesi zabıtaları: Ben Ekrem İmamoğlu’nu tanımam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri ile yönetimi AKP’de bulunan Fatih Belediyesi arasında bir süredir yaşanan gerginlik kavgaya dönüştü.

İBB zabıta ekipleri İSPARK alanına tabela asmak için geldiklerinde, AKP’li Fatih Belediyesi zabıta ekiplerinin müdahalesi ile karşılaştılar.

Fatih Camii’nin Cenaze Kapısı’nın önünde bulunan alan bir süredir Fatih Kuran Kursu tarafından otopark olarak işletiliyordu. Ancak İBB’nin kararıyla bu alanın İSPARK olarak kullanılmasının önü açıldı.

İBB ekipleri bugün öğle saatlerinde Fatih Camii’ne gelerek alana İSPARK tabelası asmak istedi ancak Fatih Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştı.

Fatih Belediyesi, buranın kültürel etkinliklerin de yapılacağı bir alan olması için çalıştıklarını kaydediyor. İBB’nin bölgede yetkisi olmadığını söyleyen Fatih Belediyesi zabıtalarıyla İBB ekipleri arasında sert bir kavga başladı.

Yetkinin kendilerinde olduğunu söyleyen bir Fatih Belediyesi çalışanının, “Ben Ekrem İmamoğlu’nu tanımam, Ergün Turan’ı (Fatih Belediye Başkanı) tanırım” ifadeleri ise yetki anlaşmazlığını gözler önüne serdi.