Ana Sayfa Başkandan Mesajlar Tunç Soyer: Deprem çalıştayı düzenlenecek

Tunç Soyer: Deprem çalıştayı düzenlenecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, arama kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yönelik destekler hakkında bilgi verdi.

Fox Tv’de soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 180 civarında vatandaşın enkaz altından çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Soyer, geceyi dışarıda geçirenler için de gereken her türlü desteğin sağlandığını söyledi.

Soyer, umudumuzu koruyoruz enkaz altında sağ gelecek vatandaşlarımızı heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade eden Soyer şunları kaydetti:

“Bu tabi binlerce insanın geceyi dışarıda geçirmesi anlamına geliyordu. Bu nedenle gece boyunca kumanya dağıtımını sürdürdük. Parklarda, yeşil alanlarda, meydanlarda çok sayıda çadır kurduk. Mobil tuvaletler ulaştırdık. AFAD koordinasyonuyla bazı yurtlara da vatandaşlarımızı yerleştirdik. Belediye otobüslerini parkların çevresine yağmura ve soğuğa karşı bir sığınak olarak konuşlandırdık. Sıkıntılı ve zor bir geceydi şüphesiz. Büyükşehir belediyemiz tüm birimleriyle, çalışanlarıyla vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürdüler. Sabah itibariyle çay, boyoz, gevrek dağıtımı yapıyoruz geceyi dışarda geçirenlerin ihtiyacını karşılamak için.”

DEPREM ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

Türkiye’nin hiçbir noktasının depreme hazır olmadığının altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şöyle devam etti:

“Çok hoyrat ve hızlı bir şehirleşme yaşandı. Doğamızı tarım alanlarımızı tahrip ederek bu vahşi betonlaşmaya seyirci kaldık. Hiçbir kentte böyle bir hazırlıktan söz etmek mümkün değil. Ancak bu kadar şiddetli bir depremde çok daha ağır bir tahribat, çok büyük bir yıkım söz konusu olabilirdi. Bunu da belirtmekte fayda var.

Biz geçen ay İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Deprem Daire Başkanlığı kurmuştuk. İzmir’in depreme hazırlığını sorgulamak adına da çalışmalara başlamıştık. Ama önümüzdeki hafta Türkiye’de depreme dair sözü olan ne kadar bilim insanımız varsa onları davet edeceğimiz hem İzmir’in yapı sorunu, hem İzmir’in deprem faylarını, hem de depr eme karşı yapılması gereken hazırlıkların ne olması gerektiğini masaya yatıran bir çalıştay düzenleyeceğiz.

Neyin hesabı sorulması gerekiyorsa, kimin neyi yapması gerekiyorsa hepsini tek tek tarif edeceğiz. Türkiye’deki bilim insanlarına buradan duyurmak istiyorum, böyle bir çalıştayı önümüzdeki hafta planlıyoruz.”