“Kurumlara evden çalışmada kolaylık sağlanması için çağrı yaptık”  “İstanbul’da gece 12 olan müzikli ortamların erkene çekilmesini istedik”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Koca’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
– Kovid-19 testi pozitif çıkan her 10 kişiden 4’ü İstanbul’da.
– Tüm Türkiye, İstanbul’un temaslısıdır. İstanbul’da durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilir olmaktan çıkacak.
– Geçtiğimiz 6 gün boyunca bakan yardımcılarım ve ekibimle bu konuda çalıştık. Belediyeler ve kamu kurumlarının yetkilileriyle bir araya gelerek sorun teşkil edilen konuları görüştük. Kurallara uyulmasının kolaylaştırılması için çalışma yapılmasını istedik.
– Kurumlara evden çalışmada kolaylık sağlanması için çağrı yaptık. İşverenlere sesleniyorum, esnek mesai sistemine geçmek için elinizden geleni yapın, şartlarınız uygunsa vardiyalı çalışın.
– İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66.
-İstanbul’da Özellikle gece 12.00’den sonra bildiğiniz gibi müzikli ortamların yasaklandığını biliyoruz.
Bunun daha erken saatlere çekilmesiyle ilgili Bilim Kurulu’nun önerisi oldu. Önümüzdeki günler İçişleri Bakanlığımız bir duyuru yapmış olur.

-Hem üniversite, hem vakıf üniversiteleri hastanelerimizle hem de özel sektörle görüşmeler yaptık. Özel sektör hastaneleri Covid’li hastalara ayrı birimde bakmak şekilde yaklaşım içinde oldu.

-Toplu taşıma araçlarında risk azalır, kendimizi disipline sokalım. Sonsuza kadar değil, salgını kontrol altına alana kadar. Dışarıya üç kere çıkmak yerine, bir kere çıkın derken hayatınıza sınırlama getirdiğimin farkındayım. Bu toplum yararına fedakarlıktır.