Muğla’da mor sokaklar

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu lavanta bahçesinin ardından mahallede ev ve sokak duvarları lavanta figürleri ile boyandı.
<p>Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’da farklı turizm konseptleri de hayata geçiriliyor.&nbsp;</p>
<p>Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesi Yerkesik-Yeniköy Mahallesinde lavanta tarlasını hayata geçirmişti. Tatil için Muğla bölgesine gelen yerli turistler lavanta tarlasına büyük ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi bölgenin bilinirliği ve tanıtımı için ‘Mor Sokak’ projesi başlattı.&nbsp;</p>
<p>Proje kapsamında 30 üniversite öğrencisi ve Yeniköy mahalle sakinlerinin katılımı ile 30 evin duvarına ve sokak duvarlarına lavanta figürleri çizildi.&nbsp;</p>
<p>Yeniköy Mahalle Muhtarı Nevike Öçalan “Muhtar olduğumda amacım köyümü tanıtmaktı.&nbsp;</p>