ERDOĞAN: ÖNÜMÜZDEKİ YILIN İLK AYLARIND AŞIYI MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNMAYI PLANLIYORUZ. İL BAZINDA 65 YAŞ ÜSTÜNDEKİ VATANDAŞLARIMIZIN ULAŞIM SAATİNDE SINIRLAMA YAPILABİLECEKTİR

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası aşı ve önlemler konusunda açıklamalarda bulundu.

“Ülkemize kazandırdığımız yüksek kapasiteli sağlık kurumları sayesinde krizi rahatlıkla yönettik. Aşı çalışmalarında dünyadaki gelişmelerini yakından takip ediyor, kendi aşı çalışmalarımızda hızla ilerliyoruz. Halen ikisinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıyı milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.

İL BAZINDA 65 YAŞ ÜSTÜNDEKİ VATANDAŞLARIMIZIN ULAŞIM SAATİNDE SINIRLAMA YAPILABİLECEKTİR

Milletimizin inşallah bu sağlık krizini de yeneceğine tüm kalbimle inanıyorum. Maske ve mekân denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecburi hale getirilecektir. İl hıfzıssıha kurulları gerektiğinde özel tedbirler alıp uygulayabilecektir. Kafe ve restoranların denetimleri sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir. Son aşamaya gelen aşıların Türkiye’deki çalışmaları yakından takip edilmektedir. İl bazında 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın ulaşım saatinde sınırlama yapılabilecektir.”