Okullar’da yüz yüze eğitim 1 ay ertelendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında yapılan Bilim Kurulu toplantısında okulların açılmasına ilişkin son durumun da görüşüldü. Bilim Kurulu toplantısı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ın açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Ziya Selçuk’un açıklamalarından satır başları:

Okulları birlikte açacağız dedik ve sorumluluğu paylaşalım istedik. Okullarımızın güvenle açılması için, sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan gibi tüm detayları çalıştık. Hazırlıklarımızı ve standartlarımızı tamamladık.

Uzun süreden beri yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2020-2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlayacağımızla ilgili kararlarımızı olgunlaştırdık.

Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları neticesinde, 2020-2021 eğitim öğretime yılına da başlıyoruz. 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz ve öğretim yılımıza da bu şekilde başlamış oluyoruz.

21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar vermiş bulunuyoruz.

Dileyen özel okullar tabii ki 17 Ağustos tarihinden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitime başlayabilecek. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim araçlarıyla devam edebilecek.