Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bizim öncelikli hedefimiz adalarımızdaki tarihi ve doğal dokuyu koruyabilmek. Ancak, yetki karmaşası çözüm üretimi önünde engel”

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bizim öncelikli hedefimiz adalarımızdaki tarihi ve doğal dokuyu koruyabilmek. Ancak, yetki karmaşası çözüm üretimi önünde engel”

Erdem Gül; “Plaj alanlarının birçoğu aynı zamanda orman alanında kaldığından yetki Orman Bakanlığı’nda, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafı için yetki alanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda hatta bazı yerler için mesela Martha Koyu örneğinde yetki Vakıflarda.”

Erdem Gül, “Hal böyle olunca Adalar Belediyesi’nin tüm bu kanunsuzluklarla tek başına mücadele edebilmesi mümkün olmuyor. Yaşanan yetki karmaşası hem birtakım sorunları beraberinde getiriyor” dedi.

Adalar Belediye Başkanı Gül, faytonların yerine akülü araçların getirilmesi konusunda da, çevre dostu bu araçların, adanın doğal yapısına uygun olduğunu belirtti.

Gül; “Eylül ayında UKOME (Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü) bir toplantı daha yaparak Adalar’daki bireysel akülü araçların durumunu görüşecek. Özellikle fiilen ticari faaliyet yürüten, tarifeli sefer yapan araçların engellenmesi konusu ve malzeme taşımakta kullanılan esnaf araçlarıyla, raporluların durumu bu toplantıda ele alınacak.” dedi.

Adalarda kültür ve sanat etkinliklerine yoğun biçimde yer vermeyi amaçladıklarını anlatan Erdem Gül, açık havada sinema gösteriminin bunun bir adımı olduğunu varguladı.

Adalar Belediye Başkanı Gül,  Adalar’da hedeflerinden birinin Felsefe Günleri organize etmek olduğunu belirtti.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesince, Büyükada Meydanı’na peyzaj düzenlemesi yapıldı,alan yeşillendirildi ve oturma mekanları yerleştirildi.

Büyükada Meydanı böylece tamamen kamunun kullanımına açıldı.