Ana Sayfa İlçeler Aydın/Kuşadası Belediyesi Ömer Günel: Kervansaray’ı çekim merkezi haline getireceğiz

Ömer Günel: Kervansaray’ı çekim merkezi haline getireceğiz

Ömer Günel: Kervansaray’ı çekim merkezi haline getireceğiz

Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan Estetik Kurulu, kenti güzelleştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel öncülüğünde kurulan Kuşadası Belediyesi Estetik Kurulu, kentin dokusuna ve ruhuna uygun çalışmalar yürütüyor.

Estetik Kurulu tarafından Kuştur mevkiinde yapılan düzenlemenin ardından Kuşadası’nın en önemli tarihi miraslarından olan 402 yıllık Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nın yenilenen cephe aydınlatmaları da büyük bir beğeni ile karşılandı.

Kuşadası’nda Başkan Ömer Günel’in göreve başlaması ile başlayan değişim rüzgarı her alanda devam ediyor.

Ortaya koyduğu yeni ve modern turizm kenti vizyonu kapsamında 402 yaşındaki Kervansaray’ın tarihi dokusunu ortaya çıkaracak şekilde aydınlatılmasını istemesiyle başlatılan çalışmalar, Kuşadası Belediyesi Estetik Kurul Üyesi Levent Köylü’nün koordinasyonunda yürütüldü.

Aydınlatma çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydeden Kuşadası Belediyesi Estetik Kurul Üyesi Mimar Levent Köylü, “Çalışmalar iki aşamayı kapsıyor. İlk aşamada tarihi eserin tüm cephelerinin aydınlatılması bugün itibariyle tamamlandı. Bugüne kadar aydınlatma eski tip yüksek enerji tüketimi yapan projektörlerle yapılmaktaydı.

Projelendirme ve uygulama bu konuda uzman bir ekip tarafından yapıldı. Dünyadaki benzer mimari eserlerde kullanılan enerji tüketimi çok az olan, özel led aydınlatma sistemleri kullanıldı. Projenin ikinci aşamasını ise limanın kapısına bakan cephede kullanılacak olan ışık ve ses animasyonu oluşturmaktadır. Bunun için Avrupa’dan çok özel bir cihaz sipariş edildi.

Temmuz ayı içinde teslim edilecek cihazla yapılacak bu gösterilerin herkes tarafından büyük bir ilgiyle izleneceğini düşünüyoruz. Belediye Başkanımızın talimatı ile benzer bir çalışma yakın zamanda Güvercin Ada’da da başlatılacaktır” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 1618 yılında Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Kervansaray’ın Kuşadası’nın en önemli tarihsel miraslarından olduğuna dikkat çekerek “402 yıldır kentimizin en merkezi noktasında tüm heybeti ile varlığını sürdürmekte olan Kervansaray’ı çekim merkezi haline getirerek turizme kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilk olarak bu görkemli ve değerli yapının daha iyi görülmesi ve dikkat çekmesi amacıyla çephe aydınlatmasını gerçekleştirdik” dedi.