Ana Sayfa İlçeler İstanbul Esenyurt Belediyesi Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt: ‘Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz’

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt: ‘Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz’

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt: ‘Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz’

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede mağduriyetlerin giderileceğini ve saha ekiplerinin sabaha kadar çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

 

Esenyurt’ta şiddetli yağış nedeniyle sel baskını yaşanan mahallelerde belediye ekipleriyle birlikte tahliye çalışmalarına devam eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, tüm ekiplerin sabaha kadar sahada olacağını ve selde mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel baskınının ardından belediye ekipleriyle birlikte sahada çalışmalarına devam ediyor.

Son ev temizlenene kadar alanda kalarak, vatandaşların mağduriyetlerini gidereceklerini belirten Başkan Bozkurt, “Şu anda tahliye işlemleri aralıksız devam ediyor. Sabaha kadar arkadaşlarımız çalışacaklar. Son ev temizlenene kadar arkadaşlarımızla birlikte burada olacağız. AFAD, valilik, kaymakamlık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediyemizin ortaklaşa yaptığı çalışmayla vatandaşlarımızın sorunlarını ve mağduriyetlerini önemli ölçüde gidereceğiz. Temizlik için Esenyurt Belediyesi ekipleri sabaha kadar çalışacak. İtfaiye ekipleri boşaltma işlemlerini yapıyor. Onun dışında diğer mağduriyetleri de devletimizin desteğiyle çözeceğiz” dedi.

“HARAMİDERENİN ISLAHINI YAPACAĞIZ”

Geçmişten kalan çarpık yapılaşma sorununu çözeceklerine dikkati çeken Başkan Bozkurt, “Geçmişteki çarpık yapılaşmanın yaratmış olduğu sorunu gidermemiz lazım. Zira her yıl aynı sonuç oluşuyor. Onun içinde İSKİ ile birlikte bir çalışma yaptık. Haramidere’nin ıslahı yapılacak. Sağ olsun vali bey de söz verdi, onunla birlikte DSİ’nin de desteğiyle bu bölgedeki su sorununu çözeceğiz. Tabii öncelikle bugün su baskınının asıl nedeni binaların dere kodundan aşağıda oluyor olması. Oralardaki ikameti de durdurduk. Dolayısıyla vatandaşlar bir daha orada olmayacaklar. Normalde imara açılmaması gereken yerler buralar. Eğer İSKİ ile yaptığımız çalışmada o daireleri tamamen kurtarabilirsek, belki sonrasında düşünülebilir, ama şu aşamada bu bir cinayetle eş değer. Bu iş gece yarısı olsaydı çok daha büyük felaketlere neden olabilirdi. Şükür ki çok büyük bir kaybımız olmadı. Bir tane Suriyeli misafirimizi kaybettik. Ama gece olması durumunda daha büyük kayıplara neden olabilirdi” diye konuştu.

“HARAMİDERE PROJESİNİ YAZ SONUNDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Geçmiş yıllardan beri bu sorunun yaşandığını belirten Başkan Bozkurt, “Ben 42 yıldır Esenyurtluyum dolayısıyla buranın sorunlarını biliyorum. Geçmiş yıllardan beri bu sorun yaşandığı için projelendirdik. Göreve geldiğimizde, öncelikli olarak yapmamız gereken işlerin başına koyduk. İSKİ ile yaptığımız çalışmada, buranın dere kodunu, dere seviyesini ve eğimlerini değiştirerek yeni bir proje yaptık. Yaşanan sorun bu projeyle büyük oranda çözülecek. Derenin iki kenarına da atık su hatlarının toplandığı 2 buçuk metre çapında borular döşenecek. Pandemi birazcık işi öteledi, bir de yağmur olmaması için yaz sezonunda yapabiliyorduk. Dolayısıyla bir sorun olmadan, bu yaz içinde bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN İMAMOĞLU SEL BASKINI OLAN MAHALLELERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile birlikte sel baskınının yaşandığı mahallelere gelerek, incelemelerde bulundu. Başkan İmamoğlu, vatandaşlara her türlü desteği vereceklerini, enkaz kalkana kadar sahada çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Su baskınının meydana geldiği bölgelerde Esenyurt Belediyesi ekiplerinin yanı sıra; İSKİ, AKOM,AFAD, itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.