Ana Sayfa Büyük Şehirler Ankara Büyükşehir Belediyesi Financial Times: Mansur Yavaş ‘sürpriz star’ olarak sivrildi

Financial Times: Mansur Yavaş ‘sürpriz star’ olarak sivrildi

Financial Times: Mansur Yavaş ‘sürpriz star’ olarak sivrildi

Mansur Yavaş’ın yüksek seçmen onayını inceleyen Financial Times, sosyal yardım kampanyalarına dikkat çektiği Yavaş’ı ‘sürpriz star’ olarak değerlendirdi.

İngiliz Financial Times gazetesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik yüksek seçmen onayını inceledi. Yüksek seçmen onayında, “İyilik Bulaşıcıdır” kampanyasının da aralarında bulunduğu sosyal yardımların önemli pay sahibi olduğu kaydedilen değerlendirmede, “Yavaş, ‘sürpriz star’ olarak sivrildi” ifadelerine yer verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi”nin öncülük ettiği “İyilik Bulaşıcıdır” kampanyası ile koronavirüs pandemisinde maddi zorluğa düşen Ankaralıların marketlere ve mağazalara olan borçlarının ödendiğini belirten Financial Times, geçmişte buna benzer sosyal yardım kampanyalarına AKP’nin öncülük ettiğini de hatırlattı.

‘SALGINDAKİ PERFORMANSI BAŞARILI’

T24’ün aktardığına göre, araştırma şirketi Metropoll’un verilerine göre Koronavirüs salgınıyla birlikte sadece Erdoğan’a değil Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarına yönelik seçmen onayında da artış yaşandığına dikkat çeken Financial Times, bu süreçte özellikle Mansur Yavaş’ın “sürpriz star” olarak sivrildiğini belirtti. Haberde aktarılan verilere göre Ankara halkının yüzde 65’inin ve AKP seçmenlerinin yarısının Mansur Yavaş’ın salgındaki performansını başarılı buluyor.

Koronavirüs’ün Türkiye’de görülmesinden kısa süre sonra Mansur Yavaş’ın taksi şoförleri, gündelikçiler, kuaförler ve berberler gibi salgından en ağır etkilenen kesimlere yönelik destekleri devreye soktuğunu kaydeden Financial Times, bu kesimlere Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmaları çağrısı yapıldığını belirtti. Erdoğan’ın büyükşehir belediyelerinin bağış kampanyalarını yasakladığını aktaran gazete, bunun üzerine “İyilik Bulaşıcıdır” kampanyasının başlatıldığını vurguladı.

Yavaş’ın, hayırseverlerin internet aracılığıyla zordaki yurttaşların şu ve doğal gaz ücretlerini ödemeleri ve nakit para yardımında bulunmalarına öncülük ettiğini de belirten Financial Times, sadece bu kampanyada 28 milyon lira yardım toplandığını anlattı.

Kampanyaya yönelik ilgiyi yorumlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yardım işleri yöneticisi Mustafa Ünsal, “İnsanların hayırseverlik duygularına dokundu” değerlendirmesinde bulundu.

‘ANKARA’DA BÜYÜK SAYGI KAZANDI’

AKP’nin sadece yardım kampanyasını değil Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başka alanlardaki projelerini de engellediğini belirten Financial Times, buna rağmen Mansur Yavaş’ın popülaritesinin azalmadığını, aksine tarafsız belediyeciliğin, ona geçmişte kuşkuyla bakanların fikir değiştirerek destekçileri arasına kattığını belirtti.

Düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonu’nun Ankara ofisi yetkilisi Özgün Ünluhisarcıklı, Yavaş’ın bir politikacı gibi değil bir devlet adamı gibi davrandığını, bunun da ona Ankara’da büyük saygı kazandırdığını ifade etti.