Son dakika Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alınıp Lizbon’a verildi! 2021 finali İstanbul’da

Son dakika Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alınıp Lizbon’a verildi!

UEFA, corona virüsü nedeniyle yeni takvimi açıkladı. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ile milli takım takvimini duyurdu. İstanbul’da oynanması gereken Şampiyonlar Ligi, Portekiz’in başkenti Lizbon’a verildi. İstanbul ise 2021’de Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak.

Son dakika Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alınıp Lizbon’a verildi!

UEFA, corona virüsü nedeniyle ertelenen karşılaşmaları ve organizasyonlarla ilgili kararını, yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrasında açıkladı. Video konferans yoluyla yapılan toplantıda Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde takvim ayrıca finallerin oynanacağı şehirler de değişti! Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan alınıp Portekiz’in başkenti Lizbon’a verildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FORMATI

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin önderliğindeki yönetim kurulu, Şampiyonlar Ligi’ndeki kalan maçların 12-23 Ağustos tarihleri arasında Lizbon’da oynanmasına karar verdi. Çeyrek final ve yarı final maçlarında rövanş olmayacak, tur atlayan takımlar tek maçta belli olacak.

UEFA AVRUPA LİGİ

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final, yarı final ve final maçları Almanya’da dört farklı statta, 10-21 Ağustos tarihleri arasında oynanacak. Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Medipol Başakşehir, Son 16 Turu’nun ilk maçında Kopenhag’ı 1-0 mağlup etmişti.

2021 ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ İSTANBUL’DA

Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı görüşmede “onay” aldıktan sonra harekete geçen UEFA, 2021’de Rusya’nın St. Petersburg şehrinde oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalini de Türkiye’ye verdi ve bu final maçı da seyircili olarak Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.