Ana Sayfa Büyük Şehirler Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Konyaaltı sahilinin ihalesi hakkında açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Konyaaltı sahilinin ihalesi hakkında açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Konyaaltı sahilinin ihalesi hakkında açıklama

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı sahil ihalesinin iptal edildiği ve işletmenin tekrar Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın sahibi olduğu firmaya geçtiğine yönelik haberler hakkında açıklama yaptı.

Danıştay’ın yerel mahkemenin kararını bozduğu ve böylece Konyaaltı sahilinin işletmesinin tekrar Alkoçlar Turizm firmasına geçtiği haberleri çıkmıştı.

Belediyeden söz konusu haberlere ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Belediyemize şu ana kadar tebliğ edilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır” denildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Konyaaltı Sahiline ilişkin olarak ihalenin iptali ile ilgili devam eden yargılamada Danıştay kararının belli olduğuna ilişkin çeşitli haberler geçmektedir. Belediyemize şu ana kadar tebliğ edilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır.

Kaldı ki Konyaaltı Sahil Projesine ilişkin uyuşmazlık sadece ihalenin iptali davası ile sınırlı değildir. Aynı zamanda kiracı şirketin sözleşmesi haklı nedenlerle feshedilmiş olup bu konuda kiracının adli yargıda Antalya 3. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2020/398 Esas sayılı dosyası ile açmış olduğu davada verilen tahliyeye yönelik işlemlerin dava sonuna kadar durdurulmasına ilişkin İHTİYATİ TEDBİR KARARI Belediyemizin itirazı haklı görülerek 10.06.2020 tarihli duruşmada bugün itibariyle mahkemece KALDIRILMIŞTIR. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.