Ana Sayfa Genel 11 Haziran günü Cemevleri ilk lokmasını paylaşacak

11 Haziran günü Cemevleri ilk lokmasını paylaşacak

11 Haziran günü Cemevleri ilk lokmasını paylaşacak

Alevi Dernekleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, “COVİD19 Karantina süreci sonrası ilk lokmamız ve Cem ibadetimiz belirlenen sosyal mesafe kuralına uyularak 11 Haziran Perşembe saat 20.00 da yapılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Alevi Dernekleri Federasyonu, yeni tip koronavirüs salgını (Covid – 19) nedeniyle karantina koşullarında ibadetlere ara verilmesinin ardından Cemevlerinde 11 Haziran günü ilk lokmanın paylaşılacağını duyurdu.

Alevi Dernekleri Federasyonu’ndan yapılan açıklama şöyle oldu:

CANLARIMIZA DUYURUMUZDUR

Ceme girmek ,Cem olmak; yaratıcıyla insan arasındaki başlangıcın, sevginin ve doğanın her zerresini korumaya almak ve insani değerleri özgün farkla yaşanır kılınmasıdır.

Özgür düşüncenin, kişisel değerlerin, farklılıkların en güzel yeri hak meydanı, cem meydanıdır bu meydanda, yeryüzünde varlığı olan her zerre sadece Can’dır ve inancımızın yapısal unsurları içinde dünyaya model olmuş insani bir duruştur.

Yeryüzünde varlığı olan tüm toplumlar; rehber olarak inançsal değerlerini alır, öğretir onu kendisi tanımlar. Yaşam felsefesini, kültürünü sosyal düzenini bu değerler üzerinde geleceğe taşır, Şah Ali’den buyana akıl üzerinden tezahür eden inancımız, Şah Hüseyin’le Hak ve Hakikate ulaşmıştır ve bu duruş Cemlerimizle, yaşam şeklimizle, onurlu duruşumuzla O ulu divana kadar sürecektir.
Aleviler; inançları içindeki aklı keşfederek varlıklarını sürdürmüşlerdir, ne gizem ne anlaşılmazlık nede de kişiye göre değişen bir hak ve hukuk anlayışı vardır. Yani Alevilik, ideolojik algılanıp bu yönden deneyimlenmiş ve dayatılmış bir inanç değildir.
Bu yüzden güzeldir bu yüzden tüm baskılara rağmen canlıdır, vardır.
Tüm dünyanın yaşamakta olduğu bu zorlu süreçte, Şehirlerde, kasabalarda, köylerde ve yurtdışındaki farklı binlerce bölgesinde yaşayan canlarımızda COVİD 19 hastalığından dolayı yaşamını yitirdi. Aileleri, sevenleri derin üzüntü yaşadılar öncelikle bu canlarımız ışıklar içinde uyusun diyor yakınlarına sabırlar diliyoruz.
Toplumumuz bu zorlu süreci kurumları aracığıyla kurdukları iletişim yoluyla takip etti, inançsal hizmetlerini bireysel yaşayarak Aleviliğin gerekliliği olan lokmalarını komşularıyla uzaktan paylaştılar birbirine Hızır oldular yoldaş oldular.
Bu nedenle öncelikle her canımıza bu duyarlılığından dolayı içten teşekkür ediyor, hepsini Şah Hüseyin aşkıyla selamlıyoruz.
Bundan sonraki süreçte bilimin önerdiği tüm sosyal yaşam kurallarına uyarak hazırladığımız ibadethanlerimiz,lokma,kurban,
adak ve diğer yaşam alanlarımız Hak için canlarımızın hizmetinde olacaktır, bu çerçevede COVİD19 Karantina süreci sonrası ilk lokmamız ve Cem ibadetimiz belirlenen sosyal mesafe kuralına uyularak 11 Haziran Perşembe saat 20.00 da yapılacaktır.

Hak, hakikat, özgürlük ve barış içinde bir yaşam için insanlığın sağlığı, yaşamı ve mutluluğu için,
Hak Muhammed Ali cümlemizin yardımcısı olsun..

ALEVİ DERNEKLERİ FEDERASYONU