TFF Başkanı Nihat Özdemir’den Süper Lig’e alternatif başlangıç tarihi!

TFF Başkanı Nihat Özdemir’den Süper Lig’e alternatif başlangıç tarihi!

TFF Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı bir canlı yayında Süper Lig’in başlama tarihi hakkında konuştu. Özdemir, “Ligler şimdilik 12 Haziran’da başlayacak. Alternatiflere göre temmuz ortasında bile başlayabiliriz” dedi. Özdemir ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile aralarında görüş ayrılığı olmadığını da ifade etti.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’den Süper Lig’e alternatif başlangıç tarihi!

TFF Başkanı Nihat Özdemir CNN Türk’te katıldığı bir yayında gündeme dair açıklamalarda bulunurken 12 Haziran olarak belirlenen başlangıç tarihinin değişebileceğini ifade etti.

Kulüplerde peş peşe rastlanan corona virüsü vakaları nedeniyle hazırlıklar sekteye uğrarken Özdemir, “Ligler şimdilik 12 Haziran’da başlayacak. Alternatiflere göre temmuz ortasında bile başlayabiliriz” dedi.

“Ligleri başlatma kararı, kendi başımıza aldığımız bir karar değil. UEFA ile danışarak her zaman kararlar alıyoruz” diyen Özdemir, “Biz UEFA’nın bir parçasıyız. UEFA, ‘Maçlar oynanırsa, Temmuz’a kadar tamamlayın. Ben de Avrupa kupalarını ağustosta oynatayım’ diyor” ifadelerini kullandı.

‘Toplam yedi senaryomuz var’

Nihat Özdemir, “Sayın Bakanımızın ve kulüplerimizin katıldığı bir görüşme gerçekleştirdik. Genel olarak Haziran’da oynanma fikri vardı. Toplam 7 senaryomuz var. Ligleri ağustosta da oynatabiliriz. Önemli olan corona virüsünün nasıl ilerlediği” diye konuştu.

“Sağlık Bakanımıza durumu anlattım. ‘Başlamak istiyoruz, biz duramayız’ dedim. Almanya bugün lig maçlarına başlıyor. Bu bizim için önemli bir rehber. Birçok ülkenin durumu bizden çok çok kötü olmasına rağmen, liglerin başlama tarihini ilan ettiler.”

 

‘Bakan Koca ile görüş ayrılığımız yok’

Sağlık Bakanımız dedi ki, ‘Siz özerk bir kurumsunuz.’ Biz de kendisine öneri protokolümüzü sunduk, inceledi ve çok beğendi. Sağlık Bakanı ile görüş ayrılığı yok aramızda. Kendisini arayarak akıl alıyoruz.”

Özdemir’in açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle;

“Bütün takımlarımıza şunu diyorum; lütfen açık olun, adil olun, dürüst olun. İstedikleri bir kararda onlar için özel karar alamayız. Lütfen adil olsunlar. Kendileri sık sık açıklamalarda bulunuyorlar. Ne derlerse desinler TFF, futbol ve futbolcularla ilgili kararda sağlığı önde tutacaktır. Biz kararımızdan adım atmayız. Onların açıklamalarıyla kendilerine yarar karar çıkartmamızı beklemesinler.

“Daha liglerin başlamasına 1 ay var. Ne olur ne biter henüz kesin ifadeler kullanmak istemiyorum. İşte İstanbul’da oynansın, Antalya’da oynansın gibi fikirler ortaya atılmış. Sayın Spor Bakanımıza da sorduk ‘Böyle bir şeyden haberim yok’ dedi. Bizim de yok. Süreç nereye gidecek son 1 ayda yaşayıp göreceğiz, ona göre karar alınır.”

‘Tescil edersek, herkes ‘benim hakkım yendi’ diyecek’

‘Pozitif vakaları ayırıp yolumuza devam edeceğiz…’

“Bundesliga başlıyor, bizim için büyük ölçü. Hazırlanırken sık sık test yaparak yollarına devam edecekler. Bundesliga’da 14 oyuncu kalsa bile lige devam kararı aldılar. Bizim de hedefimiz bu. Süper Lig başladığı zaman takımlarda pozitif vaka çıkarsa pozitif çıkanları ayırarak yolumuza devam edeceğiz.

Sözcü 16 Mayıs 2020