Ana Sayfa Kültür Sanat İbrahim Gökçek’in 322 günlük ölüm orucu sona erdi

İbrahim Gökçek’in 322 günlük ölüm orucu sona erdi

322 gündür ölüm orucunda olan İbrahim Gökçek eylemine ara verdi.

İbrahim Gökçek’in eylemini sonlandırmasının ardından evinin önüne ambulans geldiği öğrenildi.

Nuriye Gülmen, İbrahim Gökçek’in ölüm orucunun sona ermesini Twitter hesabından duyurdu:

Grup Yorum, “direnişimiz siyasi zafere ulaşmıştır. Bütün dünya direnişimizi duydu. Konser başvurumuzun olumlu sonuçlanmasını umuyoruz. DKÖ temsilcileri kefil olduklarını açıkladı. Mücadelemiz sürecek.” Dedi. İG direnişe ara veriyor. Ölüm orucu sonlandı.

NE OLMUŞTU?

İnsan hakları örgütleri İbrahim Gökçek’i yaşatmak için konser başvurusunda bulunmuştu. Halkın Hukuk Bürosu dün yaptığı açıklamada, Grup Yorum’un cezaevinde olmayan üyeleriyle birlikte bugün İstanbul Valiliğine başvuruda bulunacaklarını açıklamıştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Valiliğe giderek konser başvurusunda bulunacağız. Konser başvurularının derhal kabul edilmesini istiyoruz. Bugün ziyaretimizde gördüğümüz üzere durumu giderek ağırlaşmakta ve hayati riski artmaktadır. Yetkilileri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Konser başvuruları kabul edilsin, İbrahim yaşasın.