Ana Sayfa Büyük Şehirler İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer’den kiraz hasadına katılım çağrısı

Tunç Soyer’den kiraz hasadına katılım çağrısı

Tunç Soyer’den kiraz hasadına katılım çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gençlere, üreticinin ürününün dalında kalmaması için meyve hasadına gönüllü destek çağrısı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gençlere, üreticinin ürününün dalında kalmaması için meyve hasadına gönüllü destek çağrısı yaptı. Soyer “El verin hem üreticiyi hem tüketiciyi doyuralım” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında “Üreticinin ürünü dalında kalmasın” sloganıyla meyve hasadına gönüllü destek programı başlattı.

“Başka bir tarım mümkün” diyerek yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de korona günlerinde hem üreticiye hem de tüketiciye destek olmak için gençlere ve İzmir gönüllülerine bu programa katılım çağrısı yaptı.

Başkan Soyer, “Bu zor günlerde kadim kültürümüzde yer alan imece ruhunu canlandıralım, üreticinin ürününü dalında bırakmayalım. Siz de el verin hem üreticiyi hem tüketiciyi doyuralım” dedi.

Salgın önlemleri kapsamında çocuklara ve yaşlılara uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle mevsimlik işçilerin bir kısmının meyve h asadına katılamaması ve bu yüzden işgücü ihtiyacının doğması bekleniyor. Yine salgın önlemleri nedeniyle işçilerin ulaşım maliyetlerindeki artışın hasat maliyetini, dolayısıyla ürünün fiyatını arttırması öngörülüyor.

Başvurular Bizİzmir dijital platformlarından

Bu öngörülerden hareketle İzmir Büyükşehir Belediyesi eksik kalan işgücü ih