Ana Sayfa İller Ardahan Belediyesi Faruk Demir: Maske sıkıntısı olmayan tek iliz

Faruk Demir: Maske sıkıntısı olmayan tek iliz

Faruk Demir: Maske sıkıntısı olmayan tek iliz

Ardahan Belediye Başkanı CHP’li Faruk Demir, “Ardahanlı kadınları istihdam edip üretime başladık. Vatandaşlarımıza koronaya karşı maske verdik” dedi.

97 bin kişilik nüfusu ile Türkiye’deki birçok ilçeden bile küçük olan Ardahan’ın Belediye Başkanı CHP’li Faruk Demir SÖZCÜ’ye konuştu.

Maske sıkıntısı olmayan tek iliz, halka koruyucu siperlik de dağıtıyoruz

Belediye Başkanı CHP’li Faruk Demir, “Ardahanlı kadınları istihdam edip üretime başladık. Vatandaşlarımıza koronaya karşı maske verdik” dedi.


Demir koruyucu kıyafetlerini giyiyor, salgınla mücadele çalışmalarına katılıyor.

Koronavirüs 81 şehri de vurdu. Ardahan ise hem corona virüsü ile hem de farklı sorunlarla boğuşuyor. 97 binlik nüfusu ile Türkiye’deki birçok ilçeden bile küçük olan Ardahan’ın Belediye Başkanı CHP’li Faruk Demir, serhat şehrinde yaşananları anlattı ve “Türkiye’de virüs nedeniyle maske sıkıntısı yaşamayan tek il biziz” dedi. Demir’in açıklamaları şöyle:

MASKE SIKINTISI YOK: Ardahanlı kadınımıza iş imkanı sağladığımız 500 çalışanlı tekstil atölyemizde maske üretimine başladık. Her gün binlerce maske üretiyoruz. Hem şehir merkezinde, hem de ilçelerimizde vatandaşa ücretsiz maske ulaştırıyoruz.

Kesin konuşuyorum, Türkiye’de maske sıkıntısı yaşamayan tek il Ardahan’dır. Tam koruma sağlayan yüz siperlikleri de imal ediyoruz. Kamu kurumları, devlet hastanesi, PTT başta olmak üzere, esnafımız ve vatandaşlarımıza ücretsiz yüz siperliği ve maske dağıtıyoruz.


İşte belediyenin ücretsiz dağıttığı koruyucu siperlik.

SOSYAL HAYAT BİTTİ: Salgın dolayısıyla ve şehrimizin küçük olmasına bağlı minimum düzeydeki sosyal ve iktisadî hayat derinden etkilendi. Zaten yok gibiydi, bitti.

Ana geçim kaynağı olan hayvancılıkta yaşanan durgunluk, şehir dışına sevkiyatın yapılamıyor olması köylümüzü zora soktu. Esnaf siftah yapamadan kepenk kapatıyor.

Pastane, berber, kuaför, kahvehane, kafeler kapandı. Bu iş yerlerinin sahipleri ve çalışanları ekonomik bunalımdalar.

İstihdamı artırmak için çalışma başlattık

Ardahan Belediye Başkanı CHP’li Faruk Demir, kentin yaşadığı sorunları ise şöyle anlattı:

*Doğup büyüdüğümüz bu topraklara; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği kutlu yolu benimseyerek hizmet amacıyla aday olup seçildik.

*Belediyeyi devraldığımızda gördük ki bu şehrin en önemli sorunu halkın vergilerinin israf edilmesiydi. Cenaze hizmetleri bile dışarıdan kiralanan araçlarla sağlanıyordu.

*Şehrin temizlik ve altyapı sorunları vardı. Merkezi hükümetin yaptığı yatırımlar yeterli değil. İstihdamın artırılabilmesi, üreticinin teşvik edilerek desteklenmesi ve ülkedeki pazar payının artırılabilmesi için çalışmalarımızı başlattık.

*Ardahanlı iş adamlarına tanıdığımız imkanlarla et entegre tesisi çalışmalarımızı tamamladık. Burada hazırlanan et ve et ürünlerimizi tüm Türkiye’ye dağıtacağız.

*Marka ürünlerimizden olan Ardahan kavurmasının üretimine başladık. Özenli ve hijyenik bir şekilde paketlemesi yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız anlaşma ile İzmirliler artık Ardahan kavurması yiyecek.