Ana Sayfa Büyük Şehirler Adana Büyükşehir Belediyesi Kılıçdaroğlu ‘Zeydan Karalar’a sahip çıktı

Kılıçdaroğlu ‘Zeydan Karalar’a sahip çıktı

Kılıçdaroğlu ‘Zeydan Karalar’a sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’liler, yandaşlar ve trollerin hedefindeki Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a sahip çıktı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Adana’da fuar alanı içerisine yapmış olduğu sahra hastanesi hazırlığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de dile getirmesi sonrasında Adana Valiliği açıklama yapmış, AKP’den Ömer Çelik, Jülide Sarıeroğlu ve AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay ve Meclis üyesi Ecz. Ozan Gülaçtı, Karalar’ın sahra hastanesi projesine “gerek yok” diyerek tepki göstermişti.

T24’de gazeteci Murat Sabuncu’nun konuğu olan Kılıçdaroğlu’na, söylemiyle Türkiye gündemine taşınan, Twitter’da gündem olan konu yeniden soruldu.

İzleyiciler arasında Kılıçdaroğlu’na en çok yöneltilen sorular arasında yer alan Adana Sahra Hastanesi polemiğini Kılıçdaroğlu yeniden yorumladı:

“Sahra hastanesi adı üstünde sahrada kurduğunuz geçici bir hastanedir. Eleştirenler bunu devlet hastanesi gibi düşünüyor. Orası fuar alanı. Sahra hastanesi dediğiniz çadırda yapılır. Oraya ranzalar kurulur.

Hastanelerin yetersiz olduğu durumlarda devreye sokulur. Belediye başkanımızda hazırlayalım, hastanelerin yetersiz olduğu durumda devreye alırız. Bu kadar basit. Salgın hastalığın yaşandığı dönemde buralara bakılır.

Biz askeri hastanelerin açılmasını da istedik. Askerlere sorun bakalım, sahra hastaneleri cephede kaç günde açılır? 3 günde, 5 günde açılır. Ama iktidar 45 günde hastane yapıyor. Kartal’da boş hastane var açmıyorsunuz.

Zeydan bey Adana halkının çıkarlarını düşünerek, Adanalılar hastane köşelerinde perişan olmasın diyerek en azından sağlık çalışanlarına buyurun diyerek bir çalışma yapmış. Eksik varsa düzeltilir. Ben kendisini yürekten kutluyorum.”