Ana Sayfa Genel Diyarbakır Valiliği acı haberi açıkladı! 5 sivil şehit oldu

Diyarbakır Valiliği acı haberi açıkladı! 5 sivil şehit oldu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde odun topmaya giden köylülere yönelik, terör örgütü PKK’lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada “Kulp’taki terör saldırısında 5 sivil vatandaşımız şehit oldu.” ifadelerine yer verildi.

DİYARBAKIR’ın Kulp ilçesinde orman işçilerini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler, yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada yaralanan işçiler hastaneye kaldırılırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kulp ilçesi Güleç Mahallesi kırsalında sabah saatlerinde ormana giden işçileri taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler, tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak ettirdi. Patlamanın ardından bölgeye sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Güvenlik güçleri, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği: “Kulp’taki terör saldırısında 5 sivil vatandaşımız şehit oldu.”