Kadıköy Belediyesi Koronavirüs dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Kadıköy Belediyesi Koronavirüs dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Vektörlerle mücadele ve dezenfeksiyon birimi ilk günden beri çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor.

Konuyla ilgili bilgi veren vektörlerle mücadele ve dezenfeksiyon birimi  sorumlusu Vet. Hek. Süleyman Erçin bugüne kadar, kamu kurum-kuruluşlarda ve kamusal alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştirdiklerini faaliyet göstermeye devam eden tüm yerlere dezenfeksiyon çalışmalarına düzenli olarak devam edeceklerini söyledi.

Erçin bu çalışmaları 5 ekip, 16 Biyosidal ürün uygulayıcı personel ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

Erçin’in verdiği bilgiye kadar şu ana kadar dezenfekte çalışmalarının yapıldığı yerlerin bazıları şunlar.

Aile Sağlığı Merkezleri, Acil Sağlık Hizmet İstasyonları(112), Poliklinikler, Eğitim Araştırma Hastaneleri, Hasta tedavisi ve nakili gerçekleştiren kurumlar, İlçe Sağlık Müdürlüğü binası, Kızılay İstasyonu Bulaşıcı Hastalıklar Birimi Binası, Muhtarlıklar, Polis Karakolları, Zabıta Karakolları, İSKİ Binası, Vergi Dairesi, İtfaiye Birimleri, Denetimli Serbestlik Binası, Diğer Kamu kurumları, Okullar, Sosyal Sigortalar Kurumu, Tüm İbadethaneler.

Süleyman Erçin hizmet vermeye devam eden kamu kurum-kuruluşlarda ve kamusal alanlarda dezenfeksiyon döngülerinin devam devam ettiğini, normal yaşantıya dönünceye kadar da devam edeceğini söyledi.

Vet. Hek. Süleyman Erçin
Süleyman Erçin Koronavirüsün bulaşıcığı ve dezenfeksiyon ilgili görüşleri ise şöyle;
✓ Koronavirus ailesi zarflı ve cansız ortamlarda dayanıksız olarak kabul edildiğini biliyoruz.
✓ Bulaşmada Primer kontaminasyon önceliktir.(insandan insana)
✓Eşyaların veya duvarların virüs üretiyor algısı yaratmak hatadır.
✓Dezenfektanların kullanım önceliği olmayan yerlerde tüketilmesi, amacına uygun değildir.
✓Yersiz kullanımlar dezenfektan talebinin artmasına ve ihtiyacın karşılanamaması durumu doğurur. (Tıpkı FFP3 maskelerinin asıl ihtiyacı olan sağlık çalışanlarına ulaştırılamaması gibi)
✓Unutmayın ki bu durumun ne kadar süreceğini bilmiyoruz.
✓ Şuanda bile dezenfektan ihtiyacına cevap vermekte tüm ülkemiz  zorlanmakta.
✓ Bilimsel karar sosyal medyadan daha önemlidir.
✓ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bilim Kurulu Çalışması doğrultusunda hareket etmek daha doğru olacaktır.

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Vektörlerle mücadele ve dezenfeksiyon birimi  sorumlusu Vet. Hek. Süleyman Erçin istek, öneri veya bilgilendirme için aşağıdaki numaradan kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.

KADIKÖY BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ: 444 55 22(Veteriner İşleri Müdürlüğü vektörlerle mücadele ve dezenfeksiyon birimi)