Ana Sayfa Büyük Şehirler Adana Büyükşehir Belediyesi Adana’da eski başkan Hüseyin Sözlü dönemine ait milyonluk talan ortaya çıktı!

Adana’da eski başkan Hüseyin Sözlü dönemine ait milyonluk talan ortaya çıktı!

Adana’da eski başkan Hüseyin Sözlü dönemine ait milyonluk talan ortaya çıktı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde eski Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü dönemine ait milyonluk skandal ortaya çıktı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde ortaya çıkan milyonluk skandalın belgesi ortaya çıktı.

Yerel seçimlerin ardından seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ASKI üzerinden gerçekleşen israf ve vurgun iddialarını kamuoyu ile paylaşmış ve iddialar kent ve ülke gündemine damga vurmuştu.

Geçtiğimiz ay Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar’ın, adını kullanarak mezar yeri parsellediği iddiaları kent kamuoyunda tartışılmıştı.

Adananediyor adlı haber sitesi, Adana Büyükşehir Beledyesi’nde yeni bir kamu zararının belgesine ulaştı.

Belgeye göre eski Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü döneminde Mezarlıklar Daire Başkanlığı görevini yürüten Recai Çakar’a, oluşan kamu zararı ve usulsüz işlemlerle belediyeyi zarara uğrattığı için 1 milyon 300 bin TL zimmet çıkarıldı ve borç tevdi edildi.

BELGEYİ ŞABAN ACAR İMZALADI

Hüseyin Sözlü döneminin bürokratı olan Recai Çakar’a borç resmi olarak da tebliğ edildi. Recai Çakar’ın konuyu mahkemeye taşıyacağı da belirtiliyor. Öte yandan Recai Çakar’a kamu zararı gerekçesi ile yapılan borç bildirim belgesini evrakı da yine Sözlü döneminin bürokratı olan Genel Sekreter Şaban Acar tarafından imzalanarak tebliğ edilmesi dikkat çekti.