Mehmet Sepil: Süper Lig için 3 farklı senaryo var

Mehmet Sepil: Süper Lig için 3 farklı senaryo var

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil liglerin ertelenmesi kararının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Sepil erteleme sürecinin uzaması halinde play-off sisteminin kurulabileceğini ifade etti.

Mehmet Sepil: Süper Lig için 3 farklı senaryo var

TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve diğer federasyon başkanlarının katılımıyla (Kovid-19) salgınına ilişkin sportif tedbirlerin değerlendirildiği toplantı yaptı. Süper Lig’in corona virüs salgını nedeniyle ertelenmesi kararının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil gelecekle ilgili hazırlanan planları açıkladı. Sepil, sürecin uzaması durumunda 3 farklı senaryonun devreye girebileceğini söyledi. İşte Süper Lig’in geleceği ile ilgili yapılan o açıklamadan önemli satır başları:

”LİGLERE BAŞLAMAK UZAYABİLİR”

3 senaryonun 1’i planlandığı gibi bitirmek. 2. senaryo, bakanımız da hepsini çalışın dedi. Hem ülkemizde, hem Avrupa’da oluşan koşullardan dolayı liglere başlamak uzayabilir, bu durumda ne yapılacak? Hızlandırılmış bir lig sistemine gidilmek zorunda olunabilir. Play-off gibi şampiyonların daha hızlı belirlendiği bir sistem kurulabilir.  Avrupa’da aynı şeyleri tartışıyor.

“KARARI VERECEK YER FEDERASYON”

Şu anda kararı verecek merci, Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Bugünkü toplantının birçok amacı vardı, biri tarih konuşmaktı. Tarih vermezseniz, oyuncular ne yapacak, kamuoyu ne yapacak? Tarih vermenin öneminin farkındaydık, birçok başkan telekonferans sırasında, tarih belirlemezsek, hem oyuncular, hem kamuoyu açısından belirsizlik yaratırız diye düşündü.

“İNGİLTERE TARİH VERDİ, NE OLDU?”

İngiltere tarih verdi örneğin, ne oldu o tarihler, şimdi Mayıs ayı başına çektiler. Verilen tarihler olabilir, öneriler olabilir, toplantı sonunda ben federasyon başkanını aradım, ne tartıştığımız konusunda bilgi verdim, %100 bu tarihler kalacak değil.

“SENARYO SAYISI 3 TANE”

Senaryo sayısı 3 tane. İnşallah, hepimizin arzusu şu, virüs olayı kontrol altına alınır. Virüs hızla kontrol altına alınırsa, 8 maçımız kaldı, 3 tane de kupa maçımız var.

“HAZİRAN SONUNA KADAR BİTİRELİM TAVSİYESİ”

En fazla oynayan takım 10 tane maç oynayacak. Yurt dışına baktığımızda, İngiltere’de 12 maç var, kupalar var. Takvim olarak şu anda en rahat olan ülke, Türkiye. UEFA’nın toplantısında, Haziran sonuna kadar ligleri bitirelim tavsiyesi alındı. Finansal olarka bir kriz geleceğini herkes görüyor ama ben sayın başkanın yanına gittiğimde, 18 kulüp başkanının onayıyla gittim. Değişik görüşler olabilir ama 18 kulüp başkanı, şu anda oluşan koşullarda ligleri bekletelim dedik.

”EN ÇOK İLK SENARYOYU TARTIŞTIK”

Üçüncüsü, inşallah yaşamayız, iyice bu işlerin gecikmesi durumunda, acaba ligler şu andaki gibi tecil mi edilmeli, bu hiç düşünmek istemediğimiz bir senaryo. Bizim Kulüpler Birliği olarak yapacağımız şey, en çok ilk senaryoyu tartıştık. Sayın federasyon başkanımızı aradık ve bilgi verdik. Birçok konuyu tartıştık. Bunların en önemlilerinden biri, oyuncuların izin ve gitme sorunu. Oyuncuların bulundukları şehirden ayrılmamaları gerektiği, sağlık için bir izolasyon süreci var.

“14 GÜN BURADA 14 GÜN BURADA OLMAZ”

18 kulüp olarak anlaştık, oyuncularımızın kesinlikle bulundukları şehirden ayrılmalarına izin verilmeyecek. Uluslararası gitmek isteyen oyuncularımız, nasıl olacak? 14 gün orada, 14 gün burada karantina. Nasıl olacak? Mümkün değil. Oyuncu ille de gideceğim diyorsa, kulüpler kendi sistemleri içinde tartışacaklar. Nasıl bir anlaşma ile giderler, kulüplerin kendi tasarrufları.