Ana Sayfa Büyük Şehirler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs için Kürtçe afiş ve anons hazırladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs için Kürtçe afiş ve anons hazırladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs için Kürtçe afiş ve anons hazırladı

Türkçe, İngilizce, Arapça, Farsça ve Kürtçe hazırlanan bilgilendirme afişleri toplu ulaşım araçlarına asılacak. Belli aralıklarla toplu taşıma araçlarında anonslar da yapılacak. Hazırlanan pankartlar ise kentin çeşitli yerlerine asılacak.

Yeni tip koronavirüs yayılmaya devam ediyor. Birçok ülkede yüksek sayıda can alan salgınla mücadele kapsamında her kurum ve kuruluş farklı çalışmalar yapıyor.

Bugüne kadar virüse karşı yapılan pek çok çalışmayı hayata geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) halkı bilgilendirmek koronavirüse karşı bilgilendirmek için harekete geçti.

İBB’den alınan bilgiye göre belediye bu amaçla farklı dillerde afiş, pankart ve anonslar hazırladı.

Türkçe, İngilizce, Arapça, Farsça ve Kürtçe hazırlanan bilgilendirme afişlerinde İstanbulluların sağlıklarına dikkat etmeleri isteniyor.

Anoslarla halk koronavirüse karşı bilgilendirilecek

Independent Türkçe’den Abdulhakim Günaydın’ın haberine göre, “Sağlığınızı korumak için” yazılı afişlerde insanların koronavirüse karşı neler yapmaları gerektiği anlatılıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 14 kuralına benzer bilgilerin yer aldığı afişler, toplu ulaşım araçlarındaki dijital reklam alanlarına konulacak.

Ayrıca aynı bilgileri içeren anonslar da hazırlandı. İETT, Özel Halk Otobüsleri, İstanbul Otobüs A.Ş’ye ait toplu ulaşım araçları başta olmak üzere metro ve metrobüslerde belli aralıklarla anonslar yapılarak halk koronavirüse karşı bilgilendirilecek.

Afişleri Kürtçe hazırlayan İBB’nin sesli bilgilendirmeleri de Kürtçe yapacağı belirtiliyor. Aynı şekilde turistlere yönelik bilgilenderme için de İngilizce, Arapça ve Farsça anonslar yapılacağı öğrenildi.

Uygulamanın bu gün veya en geç yarın hayata geçirileceği kaydedildi.

Kaynak: https://www.gercekgundem.com/istanbul/166731/istanbul-buyuksehir-belediyesi-koronavirus-icin-kurtce-afis-ve-anons-hazirladi7

Kaynak: Gerçek Gündem 20 MART 2020