Ana Sayfa İlçeler Kocaeli/İzmit Belediyesi Fatma Kaplan Hürriyet’ten AKP’li meclis üyesine: Kardeşini işe alırken sordun mu millete?

Fatma Kaplan Hürriyet’ten AKP’li meclis üyesine: Kardeşini işe alırken sordun mu millete?

Fatma Kaplan Hürriyet’ten AKP’li meclis üyesine: Kardeşini işe alırken sordun mu millete?

İzmit Belediyesi’nde açılması gereken kadrolar ile ilgili Cumhur İttifakı üyelerinin sürekli engelleme çabası sonrası Hürriyet, “Sen kardeşini belediyeye alırken sordun mu millete? Sana mı soracağım” diyerek adeta isyan etti.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in kadro talebi AKP’li ve CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Mecliste tansiyon oldukça yükseldi.

Hürriyet: “Raporda demişsiniz ki fes edilen personellerin davaları devam ediyor diye kadrolu olamaz dediniz. Milletin aklıyla dalga geçmeyin. Adamlar mahkemeden dönse bile çocuk eğitimcisi kadrosuna mı dönecek? Yine programcı olacak yine tekniker olacak. Arkadaşlar sizi ciddiyete davet ediyorum. Ne alakası var siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunuz? Ben tekniker açmıyorum. Ben veteriner alacağım, kreş açıp öğretmen alıcam. Müdürlük kurdurtmuyorsunuz, kadro vermiyorsunuz. Sizin derdiniz ne? Beni neden çalıştırmıyorsunuz arkadaşlar? Bu kadar da değil böyle keyfi davranamazsınız!” dedi.

KARDEŞİNİ ALIRKEN SORDUN MU

Hürriyet, “Siz benden ne istiyorsunuz? Nasıl çalışacağız? Öğretmen yerine başka birimden birine mi ders verdireceğiz” dedi. AKP’li meclis üyesi Hayrettin Ünlü, “Bu zamana kadar 80 personel aldınız, halka sordunuz mu?” dedi.

Bunun üzerine sinirlenen Hürriyet, “Siz binlerce yakınlarınızı alırken sordunuz mu? Sen kardeşini alırken halka sordun mu? Garibanın çocuğu işsiz geziyor” dedi.

HALK SÜTTE EK SÜRE

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi ve Halk Süt için kredi kullanılması ile ilgili Hürriyet’e yetki verilmesi teklifi ile ilgili plan ve bütçe komisyonunun raporu oy birliğiyle kabul edildi. Yıllardır kentsel dönüşüm için mücadele eden Cedit sakinleri olayı Büyükşehir Belediyesi’ne ve İzmit Belediyesi’ne kadar götürmüştü. Uzun zamandır tartışmalara ev sahipliği yapan Cedit mahallesinin kentsel dönüşüm problemi bugün ertelenen İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı’nda İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in proje için kredi alma teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ortak yürütülen ve ilimizde üretimi yapılacak olan proje için kredi teklifi ise ek süreye karar verildi.

Kaynak: Gerçek Gündem 4 Mart 2020

https://www.gercekgundem.com/siyaset/162527/fatma-kaplan-hurriyetten-akpli-meclis-uyesine-kardesini-ise-alirken-sordun-mu-millete