Ana Sayfa Büyük Şehirler İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’den AKP’ye Tunç Soyer tepkisi: Birileri hala şehitlerimiz üzerinden siyaset yapma derdinde

CHP’den AKP’ye Tunç Soyer tepkisi: Birileri hala şehitlerimiz üzerinden siyaset yapma derdinde

CHP’den AKP’ye Tunç Soyer tepkisi: Birileri hala şehitlerimiz üzerinden siyaset yapma derdinde

İzmir Büyükeşhir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef haline getiren AKP’lilere, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den yanıt geldi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda şehit haberlerinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek  “Hepimizin içi kan ağlıyor. 33 şehidimiz var. Yaralılarımız var. Bunun için diyoruz ki şimdi hemen barış! Savaşa hayır, savaşa hayır, savaşa hayır.” diyen  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AKP’liler tarafından hedef haline getirildi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada başlatılan karalama kampanyasına “AKP’nin yıllardır uyguladığı “Karşıtlık üzerine, kamplaşma, kutuplaşma ve hedef gösterme üzerine” yapmış olduğu siyaset anlayışının tipik bir örneği.” diyerek tepki gösterdi.

Deniz Yücel’in açıklaması şöyle:

“Bugün ülkemiz ve milletimiz, kahramanca vatani görevlerini yaparken son bir ay içinde şehit düşen 53 Mehmetçiğimiz nedeniyle derin bir acı içerisinde. Ancak birileri hala şehitlerimiz üzerinden siyaset yapma derdinde. AKP’li yetkililerin Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Tunç Soyer’in gayet insani ve evrensel değerler çerçevesinde yapmış olduğu açıklamayı farklı yerlere çekerek, Büyükşehir Belediye Başkanımızı hedef göstermesi, AKP’nin yıllardır uyguladığı “Karşıtlık üzerine, kamplaşma, kutuplaşma ve hedef gösterme üzerine” yapmış olduğu siyaset anlayışının tipik bir örneğidir.”