Son dakika: Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu

Son dakika: Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu

İstanbulluların dört gözle beklediği proje için son dakika açıklaması… Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının test sürüşüne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın 19 Mayıs’ta ulaşıma açılacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro Hattı”nda test sürüşünün ardından açıklamalarda bulundu.

Mecidiyeköy trafiğini azaltması beklenen metro hattıyla ilgili bilgi veren İmamoğlu, Mecidiyeköy-Mahmutbey arasının 35 dakikaya ineceğini vurguladı.

19 MAYIS’TA AÇILIYOR

Projenin 19 Mayıs’ta yürürlüğe gireceğini, 15 istasyonu kapsayan projede günlük 1 milyon yolcu öngörüldüğünü söyleyen İmamoğlu şöyle konuştu;

– Çok yüksek taşıma kapasiteli bir hat bu. Daha sonrasında Mahmutbey-Esenyurt hattı devreye girdiğinde burası 8’li araç çalışmasına uygun hale gelecek.

FOTO: SÖZCÜ

– Sadece burası bir Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı değil az önce dediğim gibi Kabataş’ı, Beşiktaş’ı içine katan ve devamında da Esenyurt’a kadar devam eden vagonları içinde bulunduracak bir hat olacak.

– Kaldı ki buradaki gördüğünüz, az önce bitirilen kontrol odamızdaki sistem bütün bu sistemi içine alan ve zaman içinde de bittikçe o sistemleri yönetebilecek kapasiteye ve potansiyele sahip bir projeye dönüşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu test sürüşüne katıldı. (FOTO: SÖZCÜ)

KANAL İSTANBUL ENGEL OLUYOR

– Kanal İstanbul metro projelerine bazı engeller çıkarıyor. Yapılmış projelere dönük de çok değişiklik öngörüyor. Kanal İstanbul, sadece İSKİ’nin var olan işlerinin değişimiyle, yaklaşık 20 milyar liralık bir maliyete sahip. 20 milyar lira ne demek biliyor musunuz? Duran metro hatlarımızın hepsini yapmak demek. Kanal İstanbul, İstanbullunun zihninde de ‘yok’ hükmündedir.

Kaynak: Özlem Güvemli-Sözcü 16 Şubat 2020