Tartışmaların odağındaki Yeşim Meltem Şişli istifa etti

Son dakika…Tartışmaların odağındaki Yeşim Meltem Şişli istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na istifası sundu. İSMEK yöneticisi kadınlara hakaret ettiği yolundaki iddialarla gündeme gelen Şişli’nin hakkında başlatılan soruşturmanın selameti açısından bu kararı aldığı öğrenildi.

İBB’nin Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli‘nin İSMEK yöneticisi kadınlara yönelik “Bu yaz sıcağında başörtüsünü nasıl takabiliyorsunuz? Zor olmuyor mu öyle kapalı olmak. Ayrıca birçoğunuz da bekârsınız. İsterseniz sizi bu akşam itfaiyecilerle bir araya getirelim tanışırsınız” dediği iddia edilmişti.

Bunun üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSMEK yöneticisi kadınlara hakarette bulunduğu öne sürülen Yeşim Meltem Şişli hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

Yeşim Meltem Şişli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da beş müfettiş görevlendirmişti.

İMAMOĞLU: BENİM YANIMDA YERİ OLAMAZ

Konuya ilişkin bir soruna cevaben Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

* Bu konuyla ilgili incelemelerimizi başlattık, yasal bir süreç de başlatıldı. Sürecin sonucu bizim açımızdan, kurumumuz açısından ve çalışma arkadaşımız açısından elbette çok önemli. Ama burada birkaç hususun altını çizelim.

* Birincisi; benim olduğum hiçbir yerde, hiçbir çalışma arkadaşım, hiçbir yol arkadaşım hiç kimseye inancından, etnik kökeninden, yaşam biçiminden, giyim ve kuşamından dolayı hakaret edemez, incitemez.

* Bu şekilde davranan bir insan, zaten benimle çalışmak istemiyor demektir. Öyle bir insanın da benim yanımda yeri olamaz. Bu kadar net.

İmamoğlu’ndan istifa açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin istifasıyla ilgili açıklamada bulundu.

İmamoğlu’ndan istifa açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin 8 Şubat tarihi itibari ile istifa dilekçesini sunduğunu açıkladı.

Başkanlık ettiği İBB Meclis oturumunda Şişli’nin istifa dilekçesini okuyan İmamoğlu “Biz de istifa dilekçesini yürürlüğe koyduk. Bu konuda şu salondaki hiç kimseden daha az hassas değilim. Bu sözleri sarf eden kişi benimle yan yana olamaz” dedi.

Konunun çok taraflı olarak incelendiğini belirten İmamoğlu, “Meltem hanımın istediği şahsi anlamda ona yüklenen suçlardan aklanmak” diye konuştu.

Yargısız infaza da izin vermeyeceklerini belirten İmamoğlu, “İlk günden itibaren süreci incelediğimizi söyledim. Biz tek taraflı kanaate varacak bir kurum değiliz” dedi.

Kaynak: Özlem GÜVEMLİ-Sözcü 10 Şubat 2020