Ana Sayfa Büyük Şehirler İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer’den otogar çıkışı

Tunç Soyer’den otogar çıkışı

Tunç Soyer’den otogar çıkışı

İzmir Otogarı’nın halinin ‘Utanç vesilesi’ olduğunu niteleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni projenin müjdesini verdi.

Başkan Soyer mevcut otogarın halinin  “İzmir için utanç vesilesi” olduğunu nitelerken, yeni projeyi de müjdeledi.

Soyer, “Türkiye’de artık böyle otogar kalmadı. Otogar İzmir için utanç vesilesi… Ne yazık ki eskiden yapılmış bir sözleşme var. Bakımsız, özensiz. Her türlü yasal zorunluluğu yerine getirip her tedbiri alıyoruz. Bir yandan da modern bir proje hazırlattık. İhaleye çıkacağız. İzmir’e yepyeni bir otogar kazandıracağız” dedi.
İzmir ulaşımını iyileştireceklerini vurgulayan Başkan Soyer, “3 battı çıktı ihalesine çıkacağız. Alsancak Garı önünde biri…

Özellikle Alsancak Garı önünde bir yeşil alan ortaya çıkacak. Kent yeni bir meydan kazanacak. Orada yaşanan sıkışıklık tarihe karışacak. Ulaşım Master Planı çok titiz çalışılmış bilimsel güçlü bir yol haritası… Biz ona sıkı sıkıya bağlıyız. Öyle olunca hata yapmıyoruz.

İzmirli müsterih olsun. Kent içi trafiği hafifletecek çok projemiz var. Deniz ulaşımını güçlendiriyoruz. 2 yeni feribot geliyor. Bisiklet güzergahını 60-70 kilometreden 200 kilometreye çıkarıyoruz. Kentin en büyük sorunu ulaşım. Çözmek için alarm durumundayız” diye konuştu.