Ana Sayfa Büyük Şehirler Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin’de kuvvetli yağış yaşamı felç etti: 2 ölü

Mersin’de kuvvetli yağış yaşamı felç etti: 2 ölü

Mersin’de kuvvetli yağış yaşamı felç etti: 2 ölü

Mersin’in Tarsus ilçesinde 2 gündür etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Gece boyunca devam eden yağmur, başta merkez Mezitli ilçesi olmak üzere hayatı olumsuz etkiledi. Sokaklar göle dönerken birçok cadde ise su altında kaldı. Kriz masası oluşturan Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekipleri, sel sularına müdahale etmeye başladı.

Yağmur, Erdemli ilçesinde heyelana neden oldu. İlçenin Çeşmeli Mahallesi’nde Burhan Dede mevkiinde yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda, 6 kişilik ailenin yaşadığı baraka çöktü. Aile fertlerinden 5’i kendi çabalarıyla toprak ve molozların altından çıktı.

Babalarına ulaşamayan çocuklar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine 2 ambulans, 6 itfaiye aracı, AFAD, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesi ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 1,5 saatlik çalışmasıyla İbrahim Öngel’in cansız bedenine ulaşıldı. Öngel’in cenazesi otopsi için Mersin Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

ÖLÜ SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

Mersin’in Mut ilçesinde, dereye uçan Ali Büyükgüdük yönetimindeki 42 J 9555 plakalı otomobilden sel sularına kapılan Yunus Gök’ün (34) cansız bedenine ulaşıldı. AKUT ve itfaiye ekipleri, Gök’ün cesedini 700 metre uzaklıkta, dere yatağında buldu. Yunus Gök’ün cansız bedeninin, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtildi.

Erdemli’de heyelan sonrası enkaz altında kalan İbrahim Öngel’in (62) ardından Yunus Gök’ün cesedine ulaşılmasıyla kentte kuvvetli yağış nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı, 2’ye çıktı.

3 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Mersin merkez ilçeleri, Tarsus, Çamlıyayla ve kıyı ilçelerinde metrekareye 100- 200 kilogram yağış düşmesinin beklendiğini açıklanması üzerine Gülnar ilçesinde taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamileler, şehit yakınları, gaziler ve süt izni kapsamında olanların izinli sayılacağı bildirildi.

Erdemli ilçesinin Toros Dağları eteklerinde bulunan ve yoğun kar yağışından etkilenen Güzeloluk, Karayakup, Sorgun ve Sarıkaya mahallelerinde taşımalı eğitim ile Erdemli Sağlık Lisesi’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Çamlıyayla ilçesinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Mersin’de, sel suları arasında mahsur kalan bir köpek de belediye ekiplerince kurtarılması kameralar tarafından böyle kaydedildi: 

BELEDİYE EKİPLERİ SABAHA KADAR ÇALIŞTI

Şiddetli yağış nedeniyle teyakkuza geçen ve kiriz masası oluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bütün ekipleri ile gece boyu sahada görev yaptı. Özellikle merkez ilçe Mezitli’de saat 01.00 sıralarında şiddetini arttırarak yağan yağmur nedeniyle bazı bölgelerde su taşkınları oluştu. Ekipler, eski Mezitli Yolu, Kandak Deresi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Akkent Mahallesi’nde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekiplerinin koordineli şekilde yürüttüğü çalışmalarda, vatandaştan gelen tüm ihbarlar değerlendirildi.

BAŞKAN SEÇER, SABAHA KADAR SAHADA ÇALIŞMALARA KATILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de sahaya inerek sürdürülen arama, kurtarma ve selle mücadele çalışmalarına katıldı. Sabaha kadar ekipler ile incelemelere eşlik ederek koordinasyonu sağlayan Başkan Seçer, Erdemli’nin Çeşmeli Mahallesinde heyelan nedeniyle göçük altında kalan İbrahim Öngel’i arama-kurtarma çalışmalarına da eşlik etti.

“DERE YATAKLARININ İMARA AÇILMASI BÖYLE SONUÇLARLA BİZİ KARŞI KARŞIYA BIRAKIYOR”

Dere yataklarının imara açılmasının sonucunda bu tür afetler ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren, ancak olası olumsuzlukların da önüne geçebilmek için tüm ekipler ile sahada teyakkuz halinde olduklarını belirten Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Tabii ki yanlış imar, dere yataklarının imara açılması maalesef böyle sonuçlarla bizi karşı karşıya bırakıyor. Büyükşehir Belediyemizin, MESKİ’mizin tüm ekipleri şu anda teyakkuzda. Bütün daire başkanları, ilgili birimlerin amirleri sahadalar. Dört bir yandan olaylara müdahale etmeye çalışıyoruz. Suları tahliye etmeye çalışıyoruz. Gelecek saatler de açıkçası bizi endişeye sevk ediyor. Meteoroloji verilerine göre, yoğun yağış devam edecek.

En azından öğle saatlerine kadar metrekareye 100 kilogram yağış bekleniyor. Bu da çok önemli bir rakam. Biz tabii ki tedbirlerimizi alıyoruz. Bir hayli de mesafe aldık. O yoğun su birikintileri tahliye edildi. Şu anda Gazi Mustafa Kemal Bulvarında özellikle ara refüjleri yararak suyun güney tarafa, yani deniz tarafına tahliyesini sağladık. Bazı siteler su altında kaldı, bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Umut ediyorum ufak tefek zayiatla bu afeti atlatacağız.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent genelinde büyük bir sel felaketinin yaşandığını duyurdu.

İşte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açıklaması: