Ana Sayfa İlçeler İzmir/Urla Belediyesi Urla Belediye Başkanı Oğuz’un tutukluluğunda yeni gelişme

Urla Belediye Başkanı Oğuz’un tutukluluğunda yeni gelişme

CHP’nin Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutukluluğuna itiraz dün gerçekleşti.

FETÖ’den tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’la ilgili mahkemeye bir klasör delil sunuldu.

Ege Medyası’nın haberine göre, Oğuz’un avukatları dosyada yer alan her iddia ile ilgili detaylı bir savunma hazırladığı, bu yüzden de itiraz süresinin sonuna kadar bekledikleri öğrenildi. Avukatlar, Oğuz lehinde tanıklık eden isimleri de Savcı’nın karşısına çıkardı.

GÖZLER MAHKEMEDE!

Şimdi gözler mahkemenin yapılan itirazla ilgili vereceği karara çevrildi.

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, geçtiğimiz hafta pazartesi günü nöbetçi Sulh Mahkemesi tarafından FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Oğuz’un FETÖ üyesi birçok isimle telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıkmıştı.

İTİRAZ EDİLDİ

Oğuz’un tutukluluğuna itiraz dün gerçekleşti.

Oğuz’un avukatı Umut Köroğlu, “Mahkemeye detaylı bir dosya sunduk. Görüştüğü kişilerin iş ilişkisi dışında bir ilişkisinin olmadığını tanık ifadeleriyle doğrulattık. Tanıklar, Burak Bey’in ifadelerini doğruladı. Ayrıca bir klasör ek yazılı delil sunduk. Sürecin bir hafta kadar sürmesini bekliyoruz” dedi.