Antalya’da vatandaşa ucuz et satışı başladı

Antalya’da vatandaşa ucuz et satışı başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırmızı ette ilk tanzim satış mağazasını Kepez ilçesi Zafer Mahallesi’nde açtı. Halk Et’te satışa sunulan et ürünleri piyasa fiyatından yüzde 15-25 oranında daha ucuza satılacak.

Türkiye’de kırmızı et fiyatları cep yakmaya devam ederken Antalya Belediyesi’nden vatandaşı sevindiren bire haber geldi. Antalya’da vatandaşların ucuz et alabileceği ilk mağaza açıldı.

Halk Et Satış Mağazası’nı Antalyalıların hizmetine sunmanın verdiği mutluluğu yaşadıklarını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Vatandaşlarımız bundan sonra ucuz et yiyecekler” dedi.

Sağlıklı, güvenilir ve uygun fiyatlı olduğu için Halk Et’i tercih ettiklerini söyleyen vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.

Halk Et satış mağazalarının ilki Kepez Zafer Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı. Pazar hariç haftanın 6 günü 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet verecek Halk Et’te dana kıymanın kilosu 35 lira 90 kuruş, dana kuşbaşının kilosu 44 lira 90 kuruş gibi rakamlarla satılıyor.

Halk Et Satış Mağazası’nı Antalyalıların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Muhittin Böcek şunları söyledi:

“YÜZDE 25’LİK BİR İNDİRİM SÖZ KONUSU”

Fiyatları belirlerken, Antalya’daki kasapların piyasa incelemesini yaptıklarını belirten ANET Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz şöyle konuştu:

Fakat burada bizim ve vatandaşımız için en önemli şey etin sağlıklı ve güvenilir olması. Bununla alakalı 5 kişilik bir komisyon oluşturduk.

Bunların içinde veteriner, uzman arkadaşlarımız var. Malı biz direkt besiciden alıyoruz. Malı yine mezbahamızda veteriner arkadaşların huzurunda kestiriyoruz. Hijyen, sağlık, kalite anlamında daha üstün bir et yok.

Bu kaliteli etin de fiyat ortalaması Antalya’da 47.5 lira. Aydın’da Ege Et var. Bunlarında fiyatlarını araştırdık. Orada kıyma 40 lira. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla 35.9 kuruşa verdik. Sonuçta sıfır karla çalışan bir müesseseyiz”

“UCUZ VE SAĞLIKLI OLMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Piyasada satılan etlerin sağlıklı olduğundan şüphe duyduklarını ifade eden Oya Durmuş (49) Halk Et’in bu konuda güvenilir bir yer olacağını söyledi. Durmuş, “Dışarıda et çok pahalı. Fiyatların yanına dahi yaklaşmak zor. Üstelik nereden geldiği, ne olduğu belli değil. En azından burası belediyeye ait olduğu için temiz olur. Bizim için iyi oldu. Tabii ki önce fiyatlara bakmamız lazım. Kasaplara göre ucuz mu diye. Bizim için ön önemli şeylerden biri de ucuz olması” dedi.

“İLK ETAPTA 3 ADET ET SATIŞ MAĞAZASI AÇILACAK”

ANET tarafından ilk etapta Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde olmak üzere 3 adet et satış mağazası açılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi ANET Et Satış Mağazaları süreç içerisinde tüm ilçelere yayılacak.

Kaynak: İsmail AKIN-Sözcü 11 Aralık 2019

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/antalyada-vatandasa-ucuz-et-satisi-basladi-5503748/