İBB’de İmamoğlu ve yönetimine karşı ”sabotaj” girişimi!

İBB’de İmamoğlu ve yönetimine karşı ”sabotaj” girişimi!

İstanbul Büyükşehir Belediye’si (İBB) çalışanları son zamanlarda İstanbul’daki toplu ulaşımda yaşanan aksamalarla ilgili olarak belediyenin alt kadrolarunda yer alan bazı çalışanların İmamoğlu’nu sabote etmek için özellikle ulaşım ağında aksamalara sebep olduğunu söyledi.

Son zamanlarda İstanbul’daki toplu ulaşımda yaşanan aksaklıklarla ilgili olarak çok dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Metrobüs arızaları, şoförlerin klimaları açmaması, otobüslerin geç gelmesi, durak yerlerinin değişimi, duraklarda yığılmalara neden oluyordu.  Özellikle Altunizade ve Zincirlikuyu gibi aktarma noktalarında iş çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk İstanbulluların en büyük şikâyetleri arasındaydı. Öyle ki yer yer bazı noktalarda yavaş seyirde bile ilerlemekse neredeyse imkânsız.

TELE1’den Begümhan Aydoğan’ın haberine göre eski bir Otobüs A.Ş çalışanı filo amirlerinin özellikle metrobüs ve metro hatlarında sefer aralık sürelerinin kısaltılarak kaosa ve birikmeye neden olduğunu söyledi.

İlk bakışta, seferin hızlanması ve yoğunluğu azalttığı düşünülen bu hamle aslında verilere göre tam tersi bir etki yaratıyor. Vagon eklenmesi ve metro hatlarının aralık sürelerinin kısaltılması bir durak için yaklaşık bin yolcuya tekamül ediyor ve yolcuyu gideceği yere hızlı götürmenin aksine sadece yoğunluğa sebep oluyor.

Yolcu sayısı ve vagonların taşıyabileceği aralıktan daha kısa bir zaman diliminde hareket etmeleri de bu görüntülerin daha da artmasına neden oluyor.

Otobüslerde ise durum tam tersi

TELE1’e konuşan eski Otobüs A.Ş çalışanı bu aralık süresinin açıldığını öne sürdü. Böylelikle de otobüsler geç geliyor ve duraklarda yığılma oluyor. Çalışan bu yöneticilerin bunu bilinçli yaptığını öne sürdü.

Kaynak: www.haber3.com-Tele1 30 Ekim 2019

https://www.haber3.com/guncel/ibbde-imamoglu-ve-yonetimine-karsi-sabotaj-girisimi-haberi-5051987