Beylikdüzü’nde kadınlar meme kanserine karşı bilinçleniyor

Beylikdüzü’nde kadınlar meme kanserine karşı bilinçleniyor

Beylikdüzü Belediyesi, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarıyla Beylikdüzü’nde yaşayan kadınlara meme kanseri konusunda bilinç kazandırmaya devam ediyor. 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı dolayısıyla, Sağlık İşleri Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, Koruyucu Halk Sağlığı Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında sağlık kurumlarıyla da işbirliği yaparak ilçede ikamet eden kadınlara mamografi ve smear uygulamalarının düzenli yaptırılması hususunda önemli bilgiler ve destekler sunuyor.

Meme kanserinde bilinçlendirme, doğru bilgilendirme ve farkındalığın hayati önem taşıdığı gerçeğinden hareket eden Beylikdüzü Belediyesi hem bilinçlendirme çalışmalarını hem de Koruyucu Halk Sağlığı kapsamındaki Sosyal Sorumluluk Projelerini, çeşitli sağlık kurumlarıyla yaptığı işbirliği aracılığıyla sürdürüyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürüttüğü eğitim çalışmalarıyla kadınları meme kanseri hakkında bilinçlendirken mamografi ve smear için Müdürlüğe başvuru yapan 40 yaş üstü kadınları ise paydaş sağlık kurumlarına yönlendirerek farkındalık çalışmalarına sürdürüyor.

Farkındalık Seminerine Büyük İlgi

Beylikdüzü Belediyesi’nin 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında, Sağlık İşleri Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda düzenlediği “Meme Kanseri Farkındalık Semineri”ne Beylikdüzü’ndeki kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde, meme kanserinin Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu söyleyen Uz. Onkolog Betül Açıkalın, katılımcıları bilgilendirdi. Erken teşhisin hayat kurtardığının vurgulandığı seminerde, kadınlar da merak ettikleri soruları Onkolog Betül Açıkalın’a yöneltti. Seminerin sonunda, Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilisi Ali Onur Baştuğ, Beylikdüzü’nde ikamet eden tüm kadınlara, Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde verilen hizmetlerden yararlanmaları konusunda çağrıda bulundu.


Kaynak: Beylikdüzü Belediyesi 23 Ekim 2019